|
Ispanaklı kıyır poğaça. |
Bu poğaçaların hamuruna ıspanak koyma fikrini bir blog da gördüm. fakat hangi blog olduğunu harırlayamıyorum, halen aramakdayım bulursam ekliyeceğim.Blog sahibi bana hakkını helel etsin. Gerçekden süper bir fikirmiş, çok beğendim. Tadan arkadaşlarım ve ev halkıda çok beğendi. Değişik ve kolay bir hamur işi arayanlar için harika bir fikir, tavsiye ederim...
125 gr margarin ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt.
yarım su bardağı sıvı yağ.
3yumurta (2 tanesinin sarısını ayıralım, üzerine sürmek için)
1 su bardağından biraz fazla ıspanak.( mutfak robotunda çekilmiş)
1 paket kabartma tozu.
1 çay kaşığı silme karbonat
tuz.
aldığı kadar un.
|
Ispanaklı poğaça, pişmeden önce. |
İç harcı:
1 su bardağı beyaz peynir.
1 su bardağı tuzlu köy peyniri.
1 su bardağı ıspanak.
1 tutam taze maydanoz.
1 tutam taze dereotu.
1 tutam taze nane yada 1 çay kaşığı kuru nane.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
Ispanakları güzelce yıkayıp kurutalım ve mutfak robotunda diri halacak şekilde çekelim. Karıştırma kabına koyalım, peynirleride robotda çekelim ve ıspanaklara ekliyelim. Taze maydanoz, dereotu, naneyi de malzemelerin içine doğruyalım. Pulbiber ekliyelim ve karıştıralım, iç malzememiz hazır.
|
ıspanaklı poğaça, iç harcı. |
Önce ıspanakları yıkıyalım ve kurutalım, mutfak robotunda ufalayalım.( Ispanakların suyu çıkmamalı)
Büyükce bir karıştırma kabına önce margarini koyalım, sıvı yağ, yoğurt, tuz, 1 tam ve 2 yumurta beyazını ekliyelim.
Elimizle güzelce karıştıralım, yavaş yavaş un, kabartmatozu ve karbonatı ekliyelim. Hamur kıvam almaya başlayınca ıspanağı hamura ekliyelim ve güzelce yoğuralım.
Hamurdan istediğimiz büyüklükde parçalar kopartalım, avucumuzun içinde açalım ve iç harcından yerleştirip kapatalım. Tepsimize aralıklı olarak yerleştirelim.( Çatalla poğaçaların kenarlarını bastıralım, açılmaması için) Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörek otu serpelim.
200c* de altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
|
Ispanaklı poğaça hamuru. |