30 Ekim 2013 Çarşamba

Ispanak Yatağında Tavuk Göğsü.

Ispanak yatağında tavuk göğsü,

Bu ara ortada dolaşan gırıp salgınına yakalanmış durumdayım :(
' Neden insan sağlığının kıymetini hep hasta olunca anlar düşüncesi beni fazlasıyla yoruyor.'
Bu gün pişirdim bu yemeği, sağlıkla beslenmeye devam ediyoruz, elimizden geldiği kadar. Bu yemekde bence oldukca sağlıklı ve lezzetli oldu. kesinlikle deneyin...


Malzemeler :

1 adet tavuk göğüs eti.
2 bağ ispanak ( yarım kg kadar)
2-3 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
tatlı kırmızı biber.
kekik.
köri,
soya sosu.
süt.

Ispanak yatağında tavuk göğüs.

Tavuk göğüs etimizi temizleyelim, yıkayalım, ince dilimleyelim. Baharatlarımızdan istediğimiz miktarda koyalım. tuz, süt, soya sosu ekleyip karıştıralım ve 1 saat kadar buzdolabımızda bekletelim.

Bu arada ıspanaklarımızı ayılayalım, güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Tavamıza çok az sıvı yağ koyalım ve biraz irice doğradığımız soğanlarımızı, sarımsaklarımızı koyalım ve kavuralım. Ispanaklarımızı, tuzumuzu, karabiber, pulbiberimizi ekleyelim. Ispanaklarımız suyunu salıp tekrar çekene kadar, arada karıştırarak kavuralım.

Yapışmayan tavamıza bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ koyalım ve tavuk etlerimizi arkalı, önlü güzelce kızartalım.

Ispanak yatağında tavuk.

Servis tabağımıza kavrulmuş ıspanaktan yatak yapalım ve kızarmış tavuğumuzu üzerine yerleştirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...



26 Ekim 2013 Cumartesi

SİMİT

SİMİT.



Uzun zamandır canımız simit istediğinde bu tarifi kullanıyorum. Tarif çok eski 20 sene önce elime geçmişti ve tarifi veren kişi bir simit fırınından alındığını söylemişti. Gerçekten güzel ve lezzetli simitlerimiz oluyor ve özellikle çocuklar çok seviyor. Evde simit yapmak isteyenlere tavsiye ederim, memnun kalacaksınız :)

Malzemeler :

3 su bardağı ılık süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 paket yaş maya ' 20g'
1 kg un.
tuz.

Üzeri için :

2 çorba kaşığı pekmez.
1 yarım bardak su.
bol susam.

Simit

Malzemelerin hepsini karıştıralım ve güzel bir hamur yoğralım. Hamurumuz kabarıp iki katına çıkınca mandalin büyüklüğünde parçalar kopartalım ve simit şekli verelim.


Simit

Önce pekmezli karışıma sonra susama batıralım ve tepsimize yerleştirelim. 15 dakika kadar tepside bekletelim.
200-230 C* Altı üstü kızarana kadar pişirelim.


simit.
Afiyet olsun...



20 Ekim 2013 Pazar

Fırında Sebzeli Somun Balığı.

Sebzeli somon balığı.

Çok değerli eşim beyefendi, bu ara sağlıklı besleniyor 'Diyet' yapıyor. Bende ona bu konuda elimden gelen desteği sağlıyorum. Her gün ne yemek istediği ve ne şekilde pişeceği konusunda uzun uzun istişare yapıyoruz. 1 Haftadır herşey yolunda gidiyor çok şükür. Aslında tüm aile için olumlu bir gelişme, sağlıklı yaşamak, sağlıklı beslenmek. Bu balık yemeğide bu haftadan, aslında somun balığı güzelce kızartılınca tadına doyum olmuyor. Fakat sağlıklı beslenelem diye bir yola cıktık bu ara. Bu nedenden dolayı güzelim somon balığını fırında pişirdim. Tadı çok güzeldi, biz çok sevdik.
Ama yinede bir kıyas yapmam gerekirse kızatrılmış somun balığı daha lezzetli oluyor diyebilirim.
:)))

Sebzeli somon balığı.
Çok kolay, 10 dakikada fırına koyabileceğiniz bir yemek. Üstelik lezzetli ve besleyici.

Malzemeler:

üç parça somon balığı.
4-5 tane orta boy patates.
1tane kırmızı biber.
2 tane yeşil biber.
3-4 diş sarımsak.
8-10 tane minik domates.
maydanoz.
dilimlenmiş limon.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
kekik.
çok az zeytinyağ

sebzeli somon balığı.
Balığımızı ve patateslerimizi tepsimize yerleştirelim. Tuz, baharat, zeytinyağ dan biraz serpelim.

sebzeli somon balığı.
sebzeli somon balığı.
Sebzelerimizi de yıkayıp, ayıklayıp istediğimiz şekilde doğrayalım ve orantılı bir şekilde tepsimize yerleştirelim. Sebzelerimizin üzerinede tuz serpelim ve fırına verelim.
200-250 C* balığımız ve sebzelerimiz pişene kadar tutalım.

sebzeli somon balığı.

Afiyet olsun.

12 Ekim 2013 Cumartesi

Patatesli Omlet.

Patatesli omlet.

Çok sık olmasada arada kahvaltı için hazırladığım bir lezzet. Blog sayfamda kahvaltılıklar bölümünde olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Yapımı kolay, lezzetli, çocukların favori tercihi.


Patatesli omlet.


Malzemeler :

4 orta boy patates.
4 yumurta.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
cok az sıvı yağ.
çok az tereyağ.


Patatesli omlet
Patateslerimizi soyalım ve minik doğrayalım. Tavamıza sıvı yağ koyalım ve patateslerimizi kavuralım.
Kavrulduğundan emin olduğumuz patateslerimize cok az tuz, karabiber, pulbiber ekleyelim.
Ayrı bir kaseye dört yumurta kıralım, yine çok az tuz, karabiber, pulbiber ekleyelim ve çatal yardımı ile çırpalım. Tavamızdaki patateslerimize çok az tereyağ koyalım ve tereyağ eriyince yumurta karışımımızı ilave edelim. Kısık hararetli ocakta kapak kapatarak altının pişmesini sağlıyalım.

Patatesli omlet.

Diğer tarafinda pişmesini sağlayalım, sıcak sıcak servis yapalım...
afiyet olsun.


11 Ekim 2013 Cuma

Patatesli - Tavuk, Yemeği...

Patatesli- tavuk yemeği.


Elimde mevcut olan 3 parça tavukla, 4 kişilik ailemi nasıl doyurabilirim diye düşünürken bu yemeği keşfettim. Keşfettim derken, ben sadece pişirmeye başladım bu harika yemek çıktı ortaya. Aslında hiç böyle bir yemek olsun diye başlamamıştım pişirmeye :)
Güzel, lezzetli, doyurucu, sağlıklı, kolay bir yemek oldu. Ev ahalisi de cok beğendi, tavuk ve patatesi sevenlere tavsiye ederim.


Patatesli-tavuk.


Malzemeler :

6-7 tane orta boy patates.
3 parça kemiksiz, tavuk but.
1 orta boy kuru soğan.
1 tane kırmızı ( etli) biber.
1 tane yeşil sivri biber.
2 tane çarliston biber.
2-3 diş sarımsak.
3-4 tane domates.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
kırmızı toz biber.
kekik.
biberiye.
sıvı yağ.
köri ( isteğe bağlı )
doğranmış maydanoz.

Patatesli-tavuk.


Öncelikle patateslerimizi soyalım, kare kare doğrayalım. Pişirme kabımıza koyalım biraz sıvı yağ, biberiye, pulbiber, karabiber, kekik ve bir miktar tuz serpelim karıştıralım. Fırınımıza koyalım ve pişmeye bırakalım.


Patatesli-tavuk.


Tavamıza bir miktar sıvı yağ koyalım. Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve kavurmaya başlayalım. Derilerini cıkartığımız tavuk etlerimizi de doğrayalım ve soğanlarımıza ileve edelim. Biberlerimizi ve sarımsaklarımızıda ayıklayıp küçük doğtayalım ve tavamıza ekleyelim. Bu şekilde baya karıştırarak kavuralım. Bu sırada domateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayalım, tavamıza ekleyelim. Baharatlarımızdan ve tuzumuzdan istediğimiz kadar ekleyelim. Bir miktar daha kavrulunca ocaktan alalım.



Patatesli-tavuk.

Fırında pişen patateslerimizin üzerine tavuklu harcımızı yayalım, tekrar fırına verelim. Yemeğimizin piştiğinden emin olunca fırından alalım.



Patatesli- tavuk.


Doğradığımız maydanozumuzu orantılı bir şekilde serpelim, sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...



4 Ekim 2013 Cuma

Kahvaltı soframız.

Kahvaltı soframız.

Kahvaltı soframız.

Bu gün kahvaltı soframızda Türküye ( Isparta ) dan konuklarımız vardı. Konuklarımız çok değerli, hürmetli  kişilerdi. Ve biz evimizde soframızda ilk kez bir emniyet müdürünü misafir ettik. Kendileri Isparta il emniyet müdürü ve arkadaşları. Evimize soframıza konuk oldukları için teşekkür ederiz, yine bekleriz...

Sebze tabağı.
Peynir tabağı.
Ekmek, simit.
Kahvaltı soframızdan, yumurtalı pazı.
Bal tabağı.
Kahvaltı soframızdan.
Kahvaltı soframızdan, içli köfte.
Kahvaltı sofram.
Kahvaltı sofram.
Kahvaltı sofram.


Kolaylıklar diliyorum...

3 Ekim 2013 Perşembe

Kuş Üzümlü Kurabiye...

Kuş üzümlü kurabiye.

Kuş üzümlü kurabiye, ilk kez hazırlayıp pişirdim. Geçenlerde ablamla ( Suna ) telefonla konuşurken komşumuz hafız ablanın yeğenim ( İrem) için kuş üzümlü kurabiye pişireceğini söyleyince. Benimde gözlerimde şimşekler çakmaya başladı desem yalan olmaz. O gün, bu gündür üzümlü kurabiye pişirmeyi planlıyordum. Kısmet bu güneymiş. Biraz tarif bakındım internette sonra da kendi kafama göre bir hamur yoğurdum. Aslında planımda böyle anneanne kurabiyesi bibi bir şey düşündüm ama malum o tarz kurabiyeler uzun ömürlü olmuyor. Benim kurabiyelerim uzun ömürlü olmalı. çünkü onları mısafirlerim ve arkadaşlarımla paylaşacağım. Böyle çayın, kahvenin yanında hoş sohpet eşliğinde kurabiyelerim olmazsa olmazımdır....


Kuş üzümlü kurabiye.


Malzemeler :

250 gr tereyağı. ( oda sıcaklığında )
3 yumurta ( 2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 su bardağı pudra şekeri.
1 çay bardağı çiğ krema.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 çay bardağı kuş üzümü.
1 çay bardağı hindistan cevizi.
1 limon kabuğu rendesi.
un göz kararı. ( yumusak bir hamur olmalı )



Kuş üzümlü kurabiye.


Un, kabartma tozu hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım.  İstediğimiz gibi şekillendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, ve çatal yardımı ile çizelim.
180C* de 20 dakika pişirelim. Sonra tepsimizi fırından cıkartalım 15 dakika bekletelim. Tekrar fırına koyalım ve altı üstü kızarana kadar pişireli.
Bir televizyon kanalında duyduğuma göre. Bu şekilde pişirelen kurabiyeler hem daha gevrek hemde daha uzun ömürlü oluyormuş.
Denedim ve beğendim.


Kuş üzümlü kurabiye.

Afiyet olsun.


1 Ekim 2013 Salı

Tavada, Peynirli, Kuru Yufka Böreği.

Tavada, peynirli, kuru yufka böreği.

Geçen seneden kalan dört tane kuru yufkamı bu börekle değerlendirdim. Gayet güzel ve lezzetli bir börek yedik ailece. Eğer kuru yufkanız varsa ve fazla zamanınız yoksa, çabucak bu börekten hazırlayıp ailenize yada konuklarınıza ikram edebilirsiz...

Tavada, kuru yufka böreği.


malzemeler :
4 tane kuru yufla. ( Üzerine su serperek ıslatalım ve temiz, kuru bir bezin arasında yumuşamasını bekleyelim.)
Peynir. ( Evde olan herhangi bir peynir olabilir.)
Varsa maydanoz.
1 su bardağı kadar ( süt, sıvıyağ, 1 yumurta karışımı.)

Tavada, kuru yufka böreği.

Tavamıza bir miktar sıvı yağ dökelim. Yufkamızın birini ortalayarak tavamıza serelim, kenarları dışarıya sarkacak şekilde. Hazırladığımız sostan 2-3 çorba kaşığı kadar serpelim.
İkinci yufkamızı parçalayarak tavamıza yerleştirelim. Yine sosumuzdan azar azar dökelim ve bu araya bolca peynir serpelim.
Üçüncü yufkamızı yine parçalayarak orantılı bir şekilde tavamıza yerleştirelim. Yine sosumuzdan 2-3- kaşık dökelim.
Son yufkamızı da tavamıza yerleştirip ilk yufkamızın tavamızın dışında kalan bölümlerini içeri doğru katlayalım.

Orta hararetli ocakta dikkarli bir şekikde pişirmeye başlayalım. Arada altını konturol edelimki böreğimiz yanmasın.
Güzelce kızaran böreğimizin altını üstüne çevirelim. Bu esnada tavamıza bir miktar daha sıvı yağ dökelim. Diğer tarafıda güzelce kızartalım.


Tavada, Kuru yufka böreği.

Böreğimiz servise hazır hale gelmiştir, sıcak servis yapalım. Yanınada güzel bir ayran hazırladıkmı, okuldan gelen çocuklar için harıka bir üğün olmuş olur. Kim hayır diyebilirki böyle güzel bir böreğe.
Afiyet olsun....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...