19 Kasım 2015 Perşembe

Fırında Ispanaklı Yumurta


Fırında ıspanaklı yumurta.

Kahvaltı sofralarımız için sağlıklı, lezzetli, şık bir sunum arıyorsanız birde böyle deneyin derim.
Biz çok beğendik, şimdiden afiyet şifa olsun ….

Malzemeler :
yarım kg kadar ıspanak.
1 orta boy kuru soğan.
tuz.
teze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
zeytinyağ.
yeteri kadar yumurta.

Fırında ıspanaklı yumurta.

Tavamıza biraz zeytinyağ ve minik doğradığımız kuru soğanlarımızı koyalım ve kavuralım.
Güzelce yıkadığımız, sirkeli suda beklettiğimiz ıspanaklarımızı küçük küçük doğrayalım ve soğanlarımızın üzerine bırakalım. Tuzumuzu serpelim ve tavamızın kapağı kapalı şekilde bir süre pişirelim. Ispanaklarımız sularını salacak ve azalacaktır, ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirelim baharatlarımızı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.

Fırında ıspanaklı yumurta.

Soğuyan ıspanaklarımıza elimizin yardımı ile kuş yuvası şeklini verelim ve ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirelim.  Şekillendirdiğimiz ıspanakların çukur yerine yumurtalarımızı kıralım, çok az tuz ve pulbiber serpelim.
Önceden ısıtılmış fırınımıza yerleştirelim ve yumurtalar pişene kadar fırında tutalım.

Not : Fırında pişirme zamanına dıkkat edelim, eğer fırında fazla kalırsa lezzetli kaçabilir.
Birde sabah kahvaltısı için düşünürseniz tavada kavurma bölümünü akşamada yapabilirsiniz.
 Ben hep bu şekilde yapıyorum, sabah işim çok kolay oluyor.


Fırında ıspanaklı yumurta. 

Afiyet olsun...

16 Kasım 2015 Pazartesi

Kiymalı Bürüksel Lahanası

Kıymalı Bürüksel lahanası.


Bürüksel lahanası herkezin damak tadına uygun bir sebze değil sanırım. Bence sağlıklı ve çok lezzetli. Şifa niyetine bile yenilmesi lazım diye düşünüyorum. 
 
Kıymalı Bürüksel lahanası


Malzemeler :

yarım kg bürüksel lahanası.
150-200 gr kadar yemeklik kıyma.
1 büyük boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
1 kırmızı kapya biber.
1 yeşil sivri biber.
3-4 tane büyük boy domates.
1 tatlı kaşığı domates salçası.
1 talı kaşığı biber salçası.
zeytinyağ yada aycicek yağı.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.

ayrıca suda bekletmek için :
tuz
sirke
limon suyu.

Yapılışı :

Öncelikle küçük lahanalarımızı temizleyelim, ( Üsteki taç yaprakları ayıklayalım.) ikiye keselim.
Bol suyun içine tuz, limon suyu, sirke ve lahanaları koyalım ve en az 1-2 saat bekletelim. 
( Bürüksel lahanasının kendine has buruk bir tadı var ben bu şekilde suda beklettiğimde o buruk tat olmuyor.) tavsiye ederim. 

Temceremize sıvı yağ, kıymamızı koyalım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çekene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.  Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, minik doğradığımız biberlerimizi, sarımsaklarımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Bu arada salçalarımızı ve baharatlarımızıda ekleyelim karıştıralım. Sudan çıkartıp duruladığımız Bürüksel lahanalarımızı tenceremize koyalım, üzerine minik doğradığımız domateslerimizi serelim, yeteri kadar tuz serpelim. Tenceremizin altını kısalım ve kapağımızı kapatalım. Lahanalarımızın rengi biraz değişene kadar pişirelim. 
( Aynı teze fasulyede yaptığımız gibi börtürelim)
Yemeğimizin suyunu kontrol edelim, lahanalarımızın hafif üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyelim.
Bundan sonra lahanalarımız pişince yemeğimiz servise hazır hale gelmiş olur.


Kıymalı Bürüksel lahanası
Kıymalı Bürüksel lahanası.

Afiyet olsun...

14 Kasım 2015 Cumartesi

Fırında Porsiyonluk Menemen


Fırında porsiyonluk menemen.

Kahvaltı sofralarımız için çok lezzetli ve kolay bir tarif. Ben daha önce hiç bu şekilde menemen servisi yapmamıştım, ama bu tariften sonra sunum favorim oldu.
Sizde deneyin memnun kalacaksınız inşallah.

Fırında porsiyonluk menemen.

Malzemeler :
Biber ( çarliston, kapya, sivri acı ) istediğiniz biberi yada karışık kullanabilirsiniz.
Domates ( kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış.
1-2 diş Sarımsak.
Yumurta.
Tuz.
Taze çekilmiş karbiber.
Kırmızı toz biber.
Pulbiber
Zeytinyağ.


Fırında porsiyonluk menemen.

Biberlerimizi yıkayalım, ayıklayalım ve istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
Tavamıza zeytinyağımızı ve biberlerimizi ekleyelim güzelce kavuralım. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri, minik doğranmış sarımsakları ve tuzumuzu, baharatlarımızı ekleyelim, domatesler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız karışımı ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştıralım.
Her kabımıza bir yumurta kıralım, yumurtalarımızın üzerine tuzluk yardımı ile biraz tuz serpelim.
Hazırladığımız fırın kaplarımızı fırın telimizin üzerine itina ile yerleştirelim.
Önceden ısıtılmıs fırınımızın üste yakın rafına yerleştirin.
Yumurtalar pişince  fırından çıkartalım. Hemen yumurtalarımızın üzerine taze çekilmiş karabiber ve kırmızı toz biber serpelim.
 Not : ( dikkat edelim fırında çok tutarsak lezzetinde sorun olabilir.)


Fırında porsiyonluk menemen.

Afiyet olsun...



13 Kasım 2015 Cuma

Mayıs Kahvaltısı


Mayıs kahvaltısı.
Mayıs kahvaltısı.
Mayıs kahvaltısı.

Yine arşivde bulduğum bir kahvaltı sorası :)
Sanırım Mayıs ayında, bu sofrada ' Gurup Yürüyüşü ' misafir etmiştik. Güzel zamanlardı, inşallah yine gelirler ve evimizi, soframızı şenlendirirler…

Biraz fikir vermek için detay verelim.

peynir tabağı
zeytinyağında zahter
ev yapımı kahvaltılık biber salçası.
zeytin çeşitler.
bal çeşitler, kaymak, fıstık ezmesi, nutella, reçel çeşitler
kuru incir, kuru kayısı
Mayıs kahvaltısı
Mayıs kahvaltısı
sebze tabağı
pastırma
meyve tabağı
porsiyonluk melemen
Mayıs kahvaltısı.
Kolaylıklar Diliyorum…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...