Bizim evde kizlarim tarafindan cok sevilen, pisirmem icin israr edilen ender yemeklerden biri.
Yarim kg brokoli.
5-6 tane orta kücük boy patates.
2 tane orta boy havuc.
Besamel sos:
2 corba kasigi (tepeleme)un.
Unu kavuracak kadar sivi yag.
1 corba kasigi tereyag.
Muskat cevizi rendesi.
Taze cekilmis karabiber.
Cok az kirmizi toz biber.
Süt(göz karari)
Tuz.
Brokoli lerimizi güzelce ayikliyalim,sirkeli su da yarim saat bekletelim,yikayalim.Patateslerimizi soyalim, yikayalim,istedigimiz büyüklükte dogruyalim.Havuclarimizi da soyalim,yikayalim,dogruyalim.Genisce bir tencereye en alta havuclari,üzerine patatesleri,en üste brokoli leri yerlestirelim. Üzerini örtecek kadar su koyalim, tuzunu ilave edelim,güzelce hasliyalim.Cok pismesi gerekmiyor.
Baska bir tencereye sivi yag koyalim, unumuzu ilave edelim.Güzelce kavuralim(kavrukmis un kokusu gelene kadar) Azar azar soguk sütümüzü ilave edelim cirpma teli ile sürekli karistiralim.Boza kivamina gelince,muskat,karabiber,kirmizibiber,tuzunu koyalim.bir tasim kaynatalim ocaktan alalim.
Hasladigimiz sebzelerimizi süzelim,pisirme kabimiza yerlestirelim.Üzerine besamel sosumuzu güzelce yayalim. 200c*20 dakika pisirelim.Firindan cikartip üzerine kasar peyniri rendesi koyalim tekrar firina verelim.Üzeri kizarana kadar pisirelim.
Afiyet olasun.