23 Eylül 2010 Perşembe

Taze ic Fasulye.

   Bizim oralarda süt fasulye de derler. Taze fasulyenin kuru fasulyeye dönmeden  önceki hali diyebiliriz. Almanya da tam zamani pazarda, markette bulunmuyor cok seviyorsaniz benim gibi ciflik ge gidip toplamalisiniz. Ben kis icinde toplayip buzluga koydum tavsiye ederim cok lezzetli oluyor.

 Taze fasulye gibi pisirdim:

.yarim kg ic fasulye.
.2 orta boy sogan.
.2 dis sarimsak.
.4 torta boy domates.
.yarim corba kasigi biber salcasi.
ic fasulye

.tuz.
.karabiber.
.kirmizi toz biber.
.pul biber.
.zeytinyag.
.misirözü yag.

Fasulye lerimizi  ayiklayalim yani dis kabuklarini cikaralim ve güzelce yikayalim. Tencere ye soganlarimizi, sarimsaklarimizi yemeklik dogruyalim. Biraz misirözü yagi ekleyip kavuralim, fasulyelerimizi ilave edelim, ocagimizin altini kisalim tenceremizin kapagini kapatip yaklasik 10-15 dakika pisirelim. Bu arada domatesleri yikiyalim kabuklarini soyalim ve minik minik dogruyalim. Salcayla birlikta domatesleri ve biraz zeytin yagi  tenceremize ekliyelim yine 10.15 dakika pisirelim tuzunu baharatlarini koyup kaynar su ilave edelim. Karistirip kapagini kapatalim pismege birakalim fasulyeler yumusayinca pismis demekdir. Su ayarini konturol etmeliyiz pisme esnasinda yemegimizin suyu azalmissa kaynar su ilave etmeliyiz.
 Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım,emeğine sağlık..hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. tazesinin tadi mutlaka cok daha guzeldir,eline saglik

    YanıtlaSil
  3. Bende bayılırım taze iç fasulye ye tadı bir başka güzeldir.Elinize sağlık nefis olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Emelcigim tarif cok güzel.. tesekkürler..denedim ve begenildi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...