29 Eylül 2013 Pazar

Kış Hazırlığı ;) Buzlukda Menemenlik.

Kış hazırlığı,Buzluk da menemen.

Hep gezme tozma, misafir ağırlama olmaz değilmi. Birazda kış hazırlığı yapmak lazım. Yolsa bütün kış, sera ürünler kullanmak çokta sağlıklı olmaz.
Buzluğa biraz malemenlik hazırlayıp koydum. Daha öncede bu şekilde hazırlayıp dondurucuda saklamıştım ve çokda makbule geçmişti. Bende herkeze tavsiye ediyorum, derin dondurucunuzda yer varsa bu şekilde hazırlayıp saklamak çok kolay.



Yeteri kadar yeşil biberi yıkayalım, ayıklayalım, küçük doğrayalım. Genişce bir tencere yada tavaya az bir miktar sıvı yağ koyalım ve orta hararetli ocakta arada karıştırarak kavuralım. Biberlerimiz kavrulunca, soğumasını bekleyelim ve buzdolabı poşetlerine istediğimiz miktarda paylaştıralım.




Büyük bir tencerede su kaynatalım, domateslerimizin alt taraflarına bıçak yardımı ile çizik atalım. Domatesleri kaynamış suya bırakalım ve çok az tutup hemen cıkartalım ve soğuk suya bırakalım. Hemen kabukları soyulacaktır. 

soyduğumuz domatesleri küçük doğrayalım.

doğradığımız domateslerimizi, poşetlere paylaştırdığımız biberlerin üzerine paylaştıralım. 

aynı işlemi kırmızı biberlede hazırladım.
hazırladığımız poşetlerimizin ağzını sıkıca bağlayalım. buzluğumuza yerleştirelim.
Afiyet olsun...


27 Eylül 2013 Cuma

Kahvaltı Sofram ;)

Kahvaltı sofram.

Bu gün yine kahvaltı soframda çok değerli konuklarım vardı. Bizim ufaklığın ( Berin hanımın ) arkadaşlarının anneleri ve benim çok sevgili arkadaşlarım.
Güzel, eğlenceli, çok gülmeli ve bol yemeli :) bir sabah geçirdik. Bu masada neler neler konuşulmadıki çocuklar, çocuklar, çocuklar :) Okullar, öğretmenler, okul çantaları, beslenme düzensizliği, yemek, çay, kahve, yeni keşfettiğim çemen tarifi :))
Veee şaşırabilirsiniz ama bu sofradan sonra birde üzerine künefe yadik bayıla bayıla. Eeee daha nemi olsun, Allah tekrarını nasip etsin...


Kahvaltı sofram.
Kahvaltı sofram.

Karışık kızartma.

Karışık kızartma, domates soslu.


Peynir tabağı.

mozzarella - domates
sızma zeytinyağ, fesleğen, kekik.

kolrabi-salatalık
sarı, kırmızı biber
taze nane.

ıspanaklı, peynirli gözleme.
Kahvaltı sofram.


Kolaylıkar diliyorum...


24 Eylül 2013 Salı

Ispanaklı Banyolu Börek...


ıspanaklı, banyolu börek.


Güzel, kolay ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız an itibarı ile görüyorsunuz :)
Biz çok sevdik, öyle özel bir tarif felanda kullanmadım, Allah ne verdiyse katıp karıştırdım. Malzemelerin hepsinin tam olması gerekmiyor, dediğim gibi bir eksik, bir fazla hiç farketmiyor. şimdiden afiyet olsun...

Ispanaklı, banyolu börek.




Malzemeler :

1 paket üçgen kesilmiş yufka ( pakette 20 tane mevcut )

400gr kadar ıspanak.
1 orta boy kuru soğan.
1 yumurta.
1 su bardağı kadar tulum peyniri. ( her tür peynir olabilir )
1 çorba kaşığı kaymak.
 yarım çay bardağı zeytinyağ.
tuz.
karabiber.
pulbiber.

Ispanaklı, banyolu börek.


 Doğranacak malzemelerimizi minik doğrayalım, diğer malzemelerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
Yufkamızın içine bolca harcımızdan koyalım, sigara böreği gibi saralım. ( Çok sıkı sarmıyoruz yufkamızı. )

Ispanaklı, banyolu börek.

Banyo Sosumuz ;)

1 su bardağı süt.
1 çay bardağı yoğurt.
yarım  cay bardağı sıvı yağ.
2 yumurta.
tuz.

Malzemelerimizi karıştırma kabına koyalım ve çırpıçı ile güzelce çırpalım.
Sarıp kenarda beklettiğimiz böreklerimizi bu sosun içine bırakalım. Biraz elimizle sosa iyice bulayalım. Fırın tepsimize yerleştirelim.


Ispanaklı, banyolu börek.


Böreklerimizin üzerine susam, çörek otu serpelim ve 200 - 250 C* Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.


Ispanaklı, banyolu börek.


Afiyet olsun...


18 Eylül 2013 Çarşamba

Nohutlu Mantı Çorbası.

Nohutlu mantı çorbası.

Bu gün pişirdiğim bu güzel, besleyici çorba ev halkı tarafından çok beğenildi, hem çorba hem yemek.
Bizim gibi sadece mantı çorbası, salata, turşu ile çok rahat bir öğün hazırlayabilirsiniz. Yapımı kolay, lezzetli ve hafif bir öğün :) daha sık pişirilecekler listesine kayıt edildi ;)


Nohutlu mantı çorbası.


Malzemeler :

bir kase ev yapımı kıymalı mantı.
2 su bardağı haşlanmış nohut.
1 çorba kaşığı silme domates salçası.
1 çorba kaşığı silme biber salçası.
biraz sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı tarhun.
pul biber.
karabiber.
tuz.

Sos için :
3-4 diş rendelenmiş yada ezilmiş sarımsak.
1 kepçe mantı çorbası suyu.


Mantı çorbası için hazırlanmış kıymalı mantı.

Tenceremize bir miktar sıvı yağ koyalım, biber ve domates salçalarımızı da ekleyip güzelce kavuralım. Göz kararı sıcak su ekleyelim. Haşlanmış nohutlarımızı, mantılarımızı, tuzumuzu, baharatlarımızı ekleyelim. Orta hararetli ocakta mantılarımız yumuşayana kadar pişirelim.
( Tarhun baharatı bu çorbanın olmazsa olmazı, yani çorbaya olması gereken tadı bu baharat veriyor. Tabiki tarhun koymadanda pişirilir, muhtemelen güzelde olur ama tarhunlu denemenizi tavsiye ederim )


Mantı çorbası için sos.


Sos için, küçük bir kaseye sarımsaklarımızı rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim  ve bir kepce sıcak sıcak mantı çorbamızın suyundan koyalım. Muhteşem bir koku sizi bekliyor olacak.
 ( Aslında sarımsağı direk mantı çorbasınada ekleyebiliriz, fakar bu şekilde hazırlarsak sarımsak sevmeyenler için alternatif üretmiş oluruz. Sarımsak ayarınıda kişi kendi damak tadına göre ayarlayabilir. )

Mantı Çorbası


Afiyet olsun ...


15 Eylül 2013 Pazar

Bir Tencere, İki Yemek ;) ( Kabak - Patlıcan )

Bir tencere, iki yemek. ( kabak- patlıcan )

Arşivde uzun zamandır bekleyen bir yemek...
Zeytinyağlı kabak ve patlıcan yemeği, iki yemekde aynı tencerede.
Kızım patlıcan yemiyor, eşimde kabak :( Ben iki sebzeyide çok seviyorum.
 Bu yemeği pişirdiğimde bukadar pratik ve lezzetli olacağını tahmin etmemiştim.
Bizim gibi küçük aileler için oldukca iyi bir alternatif oldu.
Tavsiye ederim, şimdeden afiyet şifa olsun...

kabak - patlıcan

Malzemeler :

3 tane kabak.
3 tane patlıcan.
3 orta boy kuru soğan.
3-4 diş sarımsak.
3-4 tane yeşil biber.
3-4 tane kırmızı biber.
1 kg kadar domates.
yarım demet maydanoz.
biraz dereotu.
pulbiber.
karabiber.
tuz.
zeytinyağ.

Bir tencerede iki yemek. ( kabak-patlıcan)


Kabak, patlıcan ve dereotu hariç diyer sebzeleri minik minik doğrayalım.
Büyükce bir kaseye koyalım tuz, zeytinyağ ve baharatları ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Kabak ve patlıcanlarımızı soyalım ve halka şeklinde doğrayalım.
Tenceremizin en altına harcımızda bir miktar koyalım ve orantılı bir şekilde yayalım.
 Tenceremizin yarısına kabak, diğer yarısına patlıcan yerleştirelim.
 



Bolca sebze harcımızdan yayalım, yene patlıcan ve kabak dizelim. Kabaklarımının üzerine bir miktar dereotu serpelim. 
Kalan harcımızı orantılı bir şekilde sebzelerimizin üzerine yayalım.
Çok az bir çay bardağı kadar su ilave edelim ve orta hararetli ocakra güzelce pişirelim.


Bir tencerede iki yemek. ( kabak-patlıcan)


Afiyet olsun...


11 Eylül 2013 Çarşamba

Kahvaltı Sofram ;)

Kahvaltı sofram.

Uzun bir aradan sonra yine blog sayfama bir şeyler eklemek mutluluk verici :)
Bu ara nelermi yaptım, anlatsam bitmez. En kısasından okul tatili vesilesi ile güzel bir Türkiye seyahati yaptık ailece. Memleketime gitmek, sevdiklerimi görmek, beraber vakit geçirmek muhteşemdi. Bol bol hasret giderdik ailemle, bol bol gezdik ve bol bol yedik :) Bir yemek bloğu sahibiyseniz pişirmek ve yemek olmazsa olmazınız oluyor. Ailemde okadar güzel yemek yapanlar varki, ben yanlarında ancak tadıcı durumunda kalıyorum ve buda benim çok hoşuma gidiyor.
 Geçirdiğim güzel günler için Allah a nekadar şükretsem azdır. Allah ım verdiğin nimetler için, sağlık ve mutluluk için binlerce kez şükürler olsun.



Kahvaltı sofram.


Kahvaltı soframı Türkiye seyahatine çıkmadan kısa bir süre önce hazırlamıstım.
Türkiye den arkadaşım Ayşe Öztanır ve ailesi, Macaristan dan arkadaşım Gülay Ateş ve cok değerli ablamız Nimet Bostancı konuklarımızdı. Çok güzel bir gün geçirdik hep birlikte. Rabbimiz inşallah tekrarını nasip ederde tekrar aynı sofrada haspihal ederiz.



Kahvaltı sofram.



Kahvaltı soframdan ayrıntılı fotoğraflaar.



Kahvaltı sofram


Kahvaltı sofram.



Kolaylıklar diliyorum...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...