.KÖFTE.
.1 kg köftelik kiyma.
.3 tane orta boy sogan.
.3-4 dis sarmisak.
.1 yumurta.
|
izmir köfte |
.Yarim demet maydanoz.
.Tuz.
.Taze cekilmis karabiber.
.Kirmizi toz biber.
.Pul biber.
.Kekik.
.Yeterince bayat ekmek ici yada galeta unu.
.GARNITÜR.
.1 kg patates.
.Yarim kg taze biber.
.Yarim kg domates.
.SOS.
.1 corba kasigi domates salcasi.
.1 corba kasigi biber salcasi.
.Yarim corba kasigi aci biber salcasi.
.4-5 tane domates rendesi.
.3 -4 dis sarmisak.
.Tuz.
.Karabibar.
.Kirmizi biber.
.Cok az kuru nane ve kekik.
Köfte icin büyükce bir kaba sogani ve sarmisagi rendeliyelim yada robotda cekelim. Yumurtayi ve baharatlari ekliyelim, maydonozlari güzelce yikayip minik minik dogruyalik. Yeterince ekmek ici ekliyelim tuzunu koyalim güzelce yuguralim. Parmak uzunlugunda ince uzin köfteler yapalim köftelerin üzerini avucumuzun ici ile bastirmayalim. Köftelerimizi güzelce kizartalim, kagit havlu üzerine de bekletelim.
Patateslerin kabuklarini soyup elma dilimi seklinde dogruyalim ve kizartalim.
Biberleride yikayip temizleyelim ve istedigimiz büyüklükde dograyip kizartalim.
Domatesleride kikayip dograyalim ve kizartalim.
Kizarttigimiz sebzeleri kagit havlu üzerinde bekletelimki yagi süzülsün.
Temiz ve büyükce bir tavaya biraz sivi yag koyalim, salcalari ekliyelim ve biraz kavuralim. rendeledigimiz domatesleri ve ezilmis sarmisagi ekliyelim, baharatlarini ve tuzunu koyalim. Göz karari kaynamis su ilave edelim, 2-3 dakika kaynatalim.
Benim gibi elektirikli büyük tavaniz varsa onu kullanin yoksa büyük firin tepsisi de olabilir. Önce kizarttigimiz malzemeleri tavamiza yerlestirelim, hazirladigimiz sosumuzu yavas yavas üzerine dökelim.
Sos tam olarak üzerine kaplamiya bilir fakat oldukca sulu olmali zira bu sulu bir yemek sayilir. Sosu ilave ettiktan sonra, tepside yaptiysak firina verip pisirelim, elektirikli tavada yaptiysak fise takip pisirelim. Malzemeler zaten pimis oldugu icin firinlama isi cok uzun olmuyacak. Pistikten sonra üzerine taze dogranmis maydonuzla süsleyip sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.