Kaşık pastası. |
Kaşık pastası, kahve eşliğinde. |
Kek malzemeleri:
3 yumurta.
1,5 çay bardağı toz şeker.
2,5 çay bardağı un.
1 paket kabartma tozu.
Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpalım. Un ve kabartma tozu ekleyelim ve mikserin düşük deviri ile karıştıralım, tepsiye serelim.
180C* Üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Kaşık pastası. |
Kaşık pastası. |
Alt taban kreması :
2 paket çiğ krema.( schlagsahne ) ( soğuk olmalı, buzdolabından)
2 paket krema sertleştirici. ( sahnefest )
2 paket schmand. ( ekşi krema )
2 paket vanilya şekeri.
1,5 çay bardağı toz şeker.
Çiğ kremayı çırpma kabına koyalım. Krema setleştirici, toz şeker, vanilya şekeride ekleyip katılaşana kadar çırpalım. Schmand ( ekşi krema ) ekleyelim tekrar güzelce çırpalım ve tepsimizn alt tabanına bu malzemeyi yayalım.
Kaşık pastası. |
Yukarıdaki resimdeki gibi hazırladığımız kremayı tepsimizin tabanına serelim. Kremanın üzerine pişirdiğimiz kekimizi yerleştirelim ve en son çikulata sos dökelim.
Ben ( Başak ) marka çikolata sos kullanıyorum, çokda memnunum. Sosu üzerinde yazan tarife göre hazırlıyorum.
Kaşık pastası. |
Ben alt taban kremasında biraz değişiklik yaptım :
2 paket çiğ krema.( schlag sahne )
2 paket krema sertleştirici.
2 paket vanilya şekeri,
1,5 çay bardağı toz şeker.
1 paket mascarpone.
400gr Quarg. ( yarım kg süzme yoğurt.)
mikserle yukarıdaki malzemeyo güzelce cırptım...
Kaşık pastası, kahve eşliğinde. |
Afiyet olsun...