|
Tavuk sarma. |
Yine bu gün hazırlayıp pişirdiğim bir yemek, tavuk sarma. Galiba tarif yüklemelerimi ev halkının beğenileri oldukca fazla etkiliyor. Bu gün çok beğenildiğini görünce hemen öncelik vermek istedim bu güzel yemeğe. Bence tam bir davet yemeği. Daha önce de pişirmiştim ama yayınlamamıştım. Daha önce bir kere içerisine pastırma koyarak, bir kerede sucuk dilimleri koyarak pişirmiştim ama bence pastırma ve sucuk yemekte lezzet karmaşası yaratmıştı. Yani işte budur diyememiştim, ama az sonra tarifini yazacağım şekilde hazırlayıp pişirdiğim tavuk sarma, tamda budur dedirten türden oldu. Mutlaka deneyin derim...
|
Tavuk sarma. |
Malzemeler :
5 tane kemiksiz tavuk but. ( yıkanmış, suyu süzülmüş, fazla derileri kesilmiş. )
Sos Malzemesi ;
1,5 çorba kaşığı yoğurt.
yarım çorba kaşığı acı biber salçası.
2 çorba kaşığı domates püresi. ( yoksa yarım çorba kaşığı domates salçası.)
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ.
2 diş sarımsak rendesi.
pul biber.
kekik.
taze çekilmiş karabiber.
köri. ( olmasada sorun değil )
tuz.
|
Tavuk sarma. |
|
Tavuk sarma. |
Önece tavuklarımızın fazla derilerini ve etli kısımdaki fazla etleri bıçak yardımı ile keselim. Güzelce yıkayalım ve süzülmeleri için süzgüde bekletelim.
Bir kasede sos bölümündeki malzemeleri güzelce karıştırarak kıvamlı bir sos hazırlayalım.
Fotoğraflarda görüldüğü gibi, önce derili kısmını, sonra iç kısmını fırça yardımı ile güzelce ve bol bol hazırladığımız sos dan sürelim.
|
Tavuk sarma. |
İç malzemesi:
1 orta boy havuç.
yarım kırmızı biber.
yarım yeşil biber.
kaşar vada dil peyniri. ( ben dil peyniri kullandim )
Fotoğraftaki gibi hazırladığımız sebzelerimizi, muntazam bir şekilde tavuklarımızın ortasına yerleştirelim ve dikkatli bir şekilde saralım. Kürdan yardımı ile tavuklarımızın iki tarafını tutturalım.
|
Tavuk sarma. |
|
Tavuk sarma. |
Hazırladığımız tavuk sarmalarımızı fırın kabımıza yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200- 250 C* Fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim. ( Yani tavuklarımız hafif kızarmış ve kendi yağını salmış olmalı.)
Fırından alıp 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim ve üzerini aliminyum kağatla kaplayalım.
( Yaklaşık 30- 40 dakika bu şekilde pişirelimki tavuklarımızın içi, dışı pişsin.) Son olarak, üzerini kapladığımız kağıdı alalım ve güzelce kızarana kadar fırında tutalım. ( 10 dakika yeterli olcaktır.)
Sıcak servis yapalım, fırın kabımızın altında kalan sos çok lezzetli oluyor. Servis yaparken tavuklarımızın üzerine paylaştırmayı ihmal etmeyelim. Hatta pilavımızın üzerine bile 2-3 kaşık sos dökebiliriz, harika bir lezzet oluyor...
|
Tavuk sarma. |
Afiyet olsun...