16 Ocak 2015 Cuma

Kakaolu, Yoğurtlu KEK

Kakaolu, yoğurtlu kek.


Kek evimde, mutfağımda olmazsa olmazlardan. Öyle süslü pastaları, çok ağdalı tatlıları hazırlamakda, yemekde çok bana göre değil. Bana kek, kurabiye olacak yanınada sıcacık kahve, çay daha ne olsun değilmi ama...


Kakaolu, yoğurtlu kek.


Malzemeler :

4 yumurta.
1,5 - 2  su bardağı toz şeker.
1 su bardağı yoğurt. ( ben evde kendi mayaladığım yoğurdu kullandım.)
1 su bardağı sıvı yağ.
2 çorba kaşığı nişasta.
1 paker kabartma tozu.
1 paker vanilya şekeri.
bir çimdik tuz.
3-4 su bardağı kadar un. ( göz kararı)

2-3 çorba kaşığı kakao.

Kalıb için : margarin yada tereyağ, galeta unu.


Kakaolu, yoğurtlu kek.

Büyükce bir çırpma kabında yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Yumurta köpürüp, şeker eriyince yoğut, sıvıyağ, tuz, vanilya şekerini koyalım ve güzelce çırpalım. Son olarak nişasta, kabartma tozu, un ilave edelim ve mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.

Kakaolu, yoğutlu kek.
Kakaolu, yoğurtlu kek.

Kek kalıbımızı güzelce margarin yada tereyağı ile yağlayalım. Her tarafına orantılı şekilse galete unu serpelim. Hazırladığımız kekimizi, bir kısmı hariç kek kalıbına dökelim. Kalan kekimize kakao ekleyelim ve kakao karışana kadar çırpalım. Kakaolu karışımıda kekimize orantılı şekilde ekleyelim,
ve kürdan yardımı ile biraz karıştıralım. Kek hamurumuzu, kalıbıyla sert bir yere iki, üç kere vuralım ve önceden ısıttığımız fırınımızda 180C* yaklaşık 45 dakika, 1 saat kadar pişirelim.


Kakaolu, yoğurtlu kek.


Afiyet olsun...


13 Ocak 2015 Salı

Fırında Kuzu Boyun

Fırında kuzu boynu.


Bizim evde kemikli eti hiç pişmez, helede kuzu eti hiç ama hiç rabet görmez. Aslında ben seviyorum kuzu etini, ama nerdeyse tadını bile unutmuşum.
Geçenlerde ev halkına kuzu eti pişirirsem yermisiniz dedim, onlarda olabilir dediler. Bende bu bana göre çok lezzetli olan yemeği pişirdim. Sonuç benden başka kimse yemedi, hatta kokusunu da hiç sevmediler. Yani bu bizim evin görüp göreceği son kuzu eti oldu galiba.
Sizler bizimkilere bakmayın eğer kuzu eti seviyorsanız deneyin bence.


Fırında kuzu boynu.


1 kg kadar kuzu boyun eti. kasapta kestirilmiş.
patates.
kuru soğan.
3-4 diş sarımsak.
kekik.
biberiye.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.


Fırında kuzu boynu.

Etlerimizi yıkayalım ve havlu kağıtla kurulayalım, tuzlayalım. Kızgın tavamızda yada döküm tenceremizde, güzelce mühürleyelim. ( Yani iki tarafını güzelce kızartalım.)
Mühürlediğimiz etlerimizi fırın kabımıza yerleştirelim.
Patateslerimizi, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı soyalım, iri iri doğrayalım. Zeytinyağ, tuz ve baharatlarımızla harmanlıyalım. Etlerimizin üzerine koyalım, çok az sıcak su ekleyelim ve fırın kabımızın üzerini kapatalım.
 ( Benim kabımın kapağı vardı, eğer sizin kapağınız yoksa aliminyum kağıt ile kaplayabilirsiniz. Yada fırın poşeti kullanabilirsiniz. )
Etlerimiz pişene kadar fırında tutalım. Yaklaşık  1-1,5 saat kadar olabilir.



Fırında kuzu boynu.

Afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...