Sultan tatlısı. |
Harika bir tatlı, bu güne kadar ikram ettiğim herkez çok beğendi. Neden daha önce blog sayfamda paylaşmadım diye biraz düşündüm açıkcası. Galiba fotoğraflamaya fırsat bulamadığım için.
Bu tatlıyı Afra ve minik oğlu Abdullah Erkam için hazırladım. Gecen hafta bebek görme ziyaretine gittik, Afra yemekleri hazırladı, bende tatlıyı hazırlayıp götürdüm. Güzel bir paylaşım oldu. Bol sohbetle birlikde, minik Erkam la vakit geçirmek çok güzeldi. Adıgüzel ailesine teşekkür ederiz, en kısa zamanda onlarıda bize bekleriz. Allah, onları evlatları ile bir ömür boyu sağlıklı, mutlu eylesin...
Sultan tatlısı. |
Kek tarifi :
5 yumurta.
1 su bardağı toz şeker.
1,5- 2 su bardağı un.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
Malzemelerin hepsini sıra ile mikser yardımı ile güzelce çırpalım. Pişireceğimiz tepsimize yayalım ve 180C* de yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.
Sultan tatlısı. |
Ara dolgu kreması :
2 paket süt kreması.
2 paket krema sertleştirici.
2 paket vanilya.
yarım kutu mascarpone ( 100gr )
1 küçük kutu Quarg ( 250gr) süzme yoğurt.
yarım çay bardağı toz şeker.
Önce krema, toz şeker, vanilya, krema sertleştirici yi mikserla güzelce cırpalım. ( Süt kreması buzdolabindan olmalı yoksa kesilir. ) Tamamen katılaşınca içrisine diğer malzemeleride ekleyelim tekrar cirpalım. Ara dolgu kremamız hazır olmuştur.
Eğer bu malzemeler bende yok diyorsanız. 2 paket krem şanti yi hazırlayıp ara dolgu kreması olarak kulanabilirsiniz. Ben bu şekilde hiç denemedim...
Sultan tatlısı. |
Kekimizi tarife göre pişiriyoruz, soğutuyoruz, ortadan ikiye bölüyoruz. Bir katını tepsimizin altına yerleştiriyoruz, üzerine hazırladığımız ara dolgu kremasını yayıyoruz. Kekimizin diğer yarısınıda kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Daha önceden azırlayıp soğuttuğumuz şerbetimizi azar azar ve orantılı şekilde kekimizin üzerine ve yanlarından aşağıya geçecek gibi döküp, çektiriyoruz. Şerbeti fazla olmamalı, ( Eğer şerbetin yeterli olduğunu düşünüyorsanız hepsini kullanmaya bilirsiniz. ) Aslında pasta kıvamında bir tatlı.
Sultan tatlısı. |
Şerbet :
2 su bardağı toz şeker.
2 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı limon suyu.
Şeker ve suyu tencereye koyalım. Kaynama noktasına gelince limon suyu ilave edelim ve on dakika kaynatalım. Şerbetimiz hazır, soğumasını bekliyelim.
Üzerine bol hindistan cevizi serpelim.
Afiyet olsun...