Kavala Kurabiyesi |
Hala Kavala kurabiyesi denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.
Kurabiyeler adını Yunanistan ın Kavala şehrinden alıyor. Türkiye de ise Edirne nin meşhur bademli kurabiyesi Olarak biliniyor.
Eğer daha önce tadına bakmadıysanız, Israrla tavsiye ediyorum, deneyin bayılacaksınız:))
Sevdiğiniz bir dostunuzu ziyarete giderken, yanınızda götürebileceğiniz en güzel hediye kurabiye dolu bir tabaktır. |
Kavala kurabiyesi, kolay bir kurabiye değil. Ben ön hazırlık bölümünü akşamdan yapıyorum, o zaman çok kolay oluyor tavsiye ederim.
Ön Hazırlık:
1 kg kadar unu büyükce bir tencere veya tavada kavuralım ( Bu işlemi sürekli karıştırarak orta hararetli ocak da yapmalıyız. Kavrulmuş unun kokusu gelene kadar, hafif renk değiştirene kadar)
yada unumuzu fırın tepsize yayalım ve fırında ara ara karıştırarak kavrulmasını sağlayalım.
1 kg unun hepsini kullanmak zorunda değilsiniz, artarsa başka bir kurabiyedede kullana bilirsiniz.
Yaklaşık 300-400 gr bütün bademi bıçak yardımı ile 3-4 parçaya bölelim. (İri kıyılmış badem ) yine büyükce bir tavaya bademleri koyalım, orta hararetli ocakda bademlerimizi güzelce kavuralım.
yada bademlerimizi bütün olarak fırın tepsimize serelim ve fırında kavrulmalarını sağlayalım. soğuduktan sonra bıçak yardımı ile iri iri kıyalım.
Un ve bademler soğuk olmalı.
Eğer bademiniz yoksa ceviz veya fındıkla da yapabilirsiniz. Belki orjinal olmaz ama ben denedim gerçekden çok lezzetli oluyor.
Kavala Kurabiyesi |
Tarif:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı pudara şekeri.
1 yumurta akı.(ben tüm koydum)
2 çorba kaşığı yoğurt. (ben cream fresh) de koyuyorum yoğurt yerine varsa.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilye şekeri.
yereri kadar kavrulmuş un.
kavrulmuş badem.
Kavala Kurabiyesi |
Kavala Kurabiyesi |
Kavala Kurabiyesi |
Kavala Kurabiyesi |