Krem şanti li kurabiye. |
Krem şanti li kurabiye, pişmeden az önce. |
Tamamen doğaçlama meydana gelen kurabiyelerimi baylaşayım dedim, zira tadanlardan tam not aldılar. Derneğimizdeki bayanlara çayın yanında yemek için kurabiye yapayım dedim. Öylesine malzemeleri ortaya koydum, nasıl bişey pişirsem diye düşünürken ortaya bu şirin ve lezzetli kurabiyeler çıktı. Doğaçlama tarafı kremşantisi :))) Malzemeleri sırayla yoğurma kabına koydum, vanilya şekeri almak için uzandığımda elime kremşanti poşeti geldi. Bende neden olmasın dedim ve fazla düşünmeden yoğurma kabının içerisine boşaltıverdim. Çok güzel ve özlü bir hamur oldu, daha yoğururken lezzetinin çok güzel olacağını hissettim ve yanılmadım. İlgilenenlere şiddetle tavsiye ederim :))
250gr margarin (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı pudra şekeri.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım (piyale)
2 yumurta ( 1 tanesinin beyazı ayırılacak)
1 paket kabartma tozu.
1 çimdik tuz.
1 paket kremşanti (eğer ikili paketse ben 1 tanesini kullandım)
un göz kararı.
Bir yumurtanın beyazı, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerin hepsini büyükce bir karıştırma kabında karıştıralım. Yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı, yani yuvarlarken parçalanmamalı. Hamurdan istediğimiz büyüklükde parçalar kopartıp yuvarlayalım ve tepsimize aralıklı olarak yerleştirelim. İkinci aşama olarak yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra iri çekilmiş fınfık parçalarına batıralım, tekrar tepsimize yerleştirelim.
180c* Hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Krem şanti li kurabiye, piştikden az sonra. |
Kahvemin yanına süper olurdu bu kurabiyeler
YanıtlaSilElleirne sağlık.
Sevgiler.
Eline sağlık Emelcim.Kurabiyeler harika görünüyor.
YanıtlaSilsevgili emel güzel tarifler böyle küçük yanlışarda çıkıyor.ellerine sağlık.afiyet olsun hanımlarada.
YanıtlaSilellerinize sağlık olsun...
YanıtlaSilkurabiyeler nefis görünüyor:))
bende de fındıklı var bugün:))
Çayın yanında yenilebilecek çok güzel bir kurabiye..
YanıtlaSilEllerine sağlık..