Kabak oturtma. |
Kabak oturtma. |
3-4 tane orta boy ( beyaz sakız ) kabak.
2 orta boy kuru soğan.
3-4 tane sivri yada çarliston biber.
2 tane kırmızı etli biber.
3-4 sap taze soğan.
4-5 tane orta boy domates.
yarım demet maydanoz.
varsa dereotu.
2 diş sarımsak.
yarım çay bardağı zeytinyağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
kırmızı toz biber.
Kabaklarımızı soyalım, halka şeklinde doğrayalım, biraz tuz serpip karıştıralım. Tuzladığımız kabaklarımızı bol su ile durulayıp güzelce suyunu süzelim. Soğanlarımızı soyalım yemeklik doğrayalım ve bir karıştırma kabına koyalım. Biberlerimizi de ayıklayıp küçük küçük doğrayıp kaba ilave edelim. Taze soğan, sarımsak, domateslerimizide minik doğrayıp aynı kaba ilave edelim. Baharatlarımızı damak zevkimize göre ilave edip, maydanoz ve dereotumuzu da doğrayıp ekliyelim. En son zeytin yağımızı koyalım be güzelce elimizle karıştıralım.
Tenceremizin alt tabanına hazırladığımız malzemeden serelim. Üzerine suyunu süzdürdüğümüz kabaklarımızı bir sıra halinde dizelim. Kabaklarımızın üzerine yine hazırladığımız harçtan serelim ve bir sıra daha kabak dizelim. En son kalan harcımızı kabaklarımızın üzerine bolca serelim ve yarım çay bardağı su ilave edelim. Tenceremizi ocağımızın üzerine koyalım ve kapağını kapatalım, orta hararetli ocakda hiç karıştırmadan pişirelim.
Kabaklarımız yumuşayınca ve hacımızdaki malzemeler pişince yemeğimiz pişmiş demekdir.
Afiyet olsun...
ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilsevgiler..
mutlu akşamlar..
deniz-kalpkurabiye