Lahana ve salatalik tursusu |
Ölcüler:
Tursu yapacagimiz malzemelerin miktarini ve cesidini kendimiz seciyoruz.
Istenilen miktarda sarmisak ben fazla koymuyorum ( yukaridaki resimdeki kavanozlara 2 kücük bas koydum.
Yeterince kuru nohut, 1 avuc kadar.
Tursu Suyu:
1 litre su.
5 corba kasigi tepeleme tuz.
yarim cay bardagi elma sirkesi.
1 tatli kasigi limon tuzu.
Büyük bir kaba suyu ölcerek koyalim, her litrede tuz ve sirke oranini ayarliyalim. Tuz eridiginde kavanozlara yerlestiedigimiz tursuluklarin üzerine yavas yavas dökelim, sIkIca kapagini kapatalim. Her gün yada gün asiri tursularimizi konturol edelim, suyunda yada tuzunda azalma varsa ilave edelim. Tursular olmaya basladikca icindeki malzeme yumusar elimizle bastirdigimizda asagiya cöker. Üzerine tursuluk malzeme ilave edebiliriz.
Ben salatalik tursumu ayri bir kavanozda kuruyorum. Tuz oranini biraz azaltiyorum , renginin koyulugu sebebi ile lahana tursusunun görüntüsünü bozabilir.
Ne çok severim ellerine sağlık canım rabbim ağız tadıyla yedirmek nasip etsin...
YanıtlaSiltursu zamani geldi, yavas yavas artik bende baslasam....
YanıtlaSilcok severim özellikle de domates tursusunu,ne güzel,mis gibi yersiniz kis boyu.benim de yapmam lazim aslinda eline saglik
YanıtlaSilAhhh sevimin dedigi gibi, ben de baslasam keske... Ama bu sizinkiler kadar güzel yapabilir miyim bilemiyorum.... Ellerinize saglik....
YanıtlaSil