firin sütlac. |
1 su bardagi pirinc (100 gr)
1,5 su bardagi ( 250 gr toz seker)
3 yemak kasigi pirinc unu yada nisasta.
3 su bardagi su.
1 cimdik tuz.
Pirinc lerimizi güzelce yikiyalim, 3 su bardagi su ve cok az tuz ile güzelce hasliyalim. Pirinc ler iyice haslaninca tahta kepce ile güzelce, birazda ezerek karistiralim. Sekerimizi, sütümüzü ekliyelim.Pirincunumuzu bir kaseye koyalim üzerine süt yada su ilave edip güzelce karistiralim. (Pürüssüz yani topak olmayan) bir kivam elde edelim. Tenceremizdeki pirincli karisima ilave edelim, orta hararetli ocakda sürekli karistirarak pisirelim. Kivaminin geldigine emin olunca isiya dayanikli kaselerimize paylastiralim. Derin bir firin tepsisine yeteri kadar su koyalim, sütlac li kaselerimizi icine yerlestirelim, önceden isittigimiz yüksek isidaki firinimiza koyalim.
NOT: Firin sütlaclarin hepsi ayni anda pismiyor, bu nedenle gözümüz hep firinda olmali. Üzeri kizaran sütlaclari hemen firindan cikarmaliyiz. Oda sicakliginda sogutup, buzdolabinda bekletelim, soguk servis yapalim.
Afiyet olsun.
Nefis bir görüntü! :)
YanıtlaSilCanım süper bir görüntü . lezzette öyledir. eminiim:) eline sağlık sevgiler
YanıtlaSileline sağlık canım...güzel lezzet dolu bir hafta sonu olsun.sevgilerimle..
YanıtlaSilHarika gorunuyor ellerine saglik.
YanıtlaSilhepsi de ne güzel dizilmisler ,yenilmeyi bekliyorlar.
YanıtlaSil