27 Şubat 2012 Pazartesi

Kaşık Pastası...

Kaşık pastası.
Neden kaşık pastası diye merak edenler olabilir. Bu pasta çatalla değil kaşıkla yeniyor, bu nedenden dolayı adı kaşık pastası olmuş. Çok lezzetli, hafif ve kolay bir pasta ravsiye ederim.

Kaşık pastası, kahve eşliğinde.


Kek malzemeleri:
3 yumurta.
1,5 çay bardağı toz şeker.
2,5 çay bardağı un.
1 paket kabartma tozu.

Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpalım. Un ve kabartma tozu ekleyelim ve mikserin düşük deviri ile karıştıralım, tepsiye serelim.
 180C* Üzeri pembeleşene kadar pişirelim.


Kaşık pastası.


Kaşık pastası.



Alt taban kreması :
2 paket çiğ krema.( schlagsahne ) ( soğuk olmalı, buzdolabından)
2 paket krema sertleştirici. ( sahnefest )
2 paket schmand. ( ekşi krema )
2 paket vanilya şekeri.
1,5 çay bardağı toz şeker.

Çiğ kremayı çırpma kabına koyalım. Krema setleştirici, toz şeker, vanilya şekeride ekleyip katılaşana kadar çırpalım. Schmand ( ekşi krema ) ekleyelim tekrar güzelce çırpalım ve tepsimizn alt tabanına bu malzemeyi yayalım.


Kaşık pastası.

Yukarıdaki resimdeki gibi hazırladığımız kremayı tepsimizin tabanına serelim. Kremanın üzerine pişirdiğimiz kekimizi yerleştirelim ve en son çikulata sos dökelim.

Ben ( Başak ) marka çikolata sos kullanıyorum, çokda memnunum. Sosu üzerinde yazan tarife göre hazırlıyorum.

Kaşık pastası.

Ben alt taban kremasında biraz değişiklik yaptım :

2 paket çiğ krema.( schlag sahne )
2 paket krema sertleştirici.
2 paket vanilya şekeri,
1,5 çay bardağı toz şeker.
1 paket mascarpone.
400gr Quarg. ( yarım kg süzme yoğurt.)

mikserle yukarıdaki malzemeyo güzelce cırptım...


Kaşık pastası, kahve eşliğinde.


Afiyet olsun...

15 yorum:

  1. selamlar..ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiyle,sağlıkcakla kal..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım olsa da yesem diyorum müthiş görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. malzemeler var yarın sabah yapsam mı?canım istedi.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorr bir kaşık alıp tadasım geldi..

    YanıtlaSil
  5. Emel hanım kremasının altta olması pastaya değişik bir hava vermiş..ellerinize sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. emelcim ben geldim canım
    mmm dedim
    tabağı aldım canım
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir pasta olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. tatlınız çok güzel görünüyorlar
    ama takımınız çok şık,beğendim.

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. canım çok güzel bir tarif denenecekler listesine eklendi ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. nefis
    canım istedi akşam akşam

    YanıtlaSil
  12. Bu ne sahane bir lezzet olmus böyle... Ellerinize saglik Emelcigim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. Türkide schlagsahneyi nereden bulacağız.Onun yerine krem şanti olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, türkiye de schlagsahne çiğ krema olarak geçiyor bildiğim kadarı ile. Büyük marketlerde mevcut, pınar ve tikveşli markalarını bizzat kendim gördüm ve kullandım Krem şanti ilede yapabilirsiniz bence, pastanın alt krema dolgusu baya fazla olduğu için belki biraz ağır olabilir. Malum krem şanti biraz yağlı, belki pasta kremasıda kullanabilrsiniz, ben başka pastalarımda " başak " marka kullanıyorum şanti kremasından daha hafif bir lezzet. Sonucu banada bildirirseniz sevinirim:)) haşcakalın...

      Sil
    2. Merhaba,bu kadar çabuk cevap vereceğinizi tahmin etmiyordum.Çok teşekkür ederim.Çiğ krema olarak satıldığını biliyorum fakat ben ilçede yaşadığım için bulamıyorum.Fakat pasta kreması veya krem şanti ile deneyeceğim.Ben de 18 yıl Almanyada yaşadıktan sonra,ailem ile kesin dönüş yaptım.Şu anda evli iki çocuk annesiyim ve 20 yıllık öğretmenim.Hala orada yediğim bazı tatları çok arıyorum.Mesela Bienenschticht,Marzipan,Schwarzwelder Kirschtorte,Quarkkuchen........

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...