Hindistan cevizli kek. |
Kek pişirmeyi ve yemeyi sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Görüntüsü çok gösterişli olmasada tadı muhetesem. Tarif arkadaşım Ayten den, damağımı bu güzel kek le tanıştırdığı için Ayten e teşekkür ederim.
Sözü fazla uzatmadan hemen tarifi yazayım, eğer evinizde malzemeleriniz varsa sizi hemen mutfağa ayım.
Malzemeler :
3 yumurta. ( ben 4 yumurta kullandım.)
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı gazlı limonata ( fanta )
1,5 su bardağı toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
500 gr kadar un. ( kek kıvamında olmalı.)
1 şişe limon aroması.
1 limon kabuğu.( rendenin ince tarafından rendelenecek.)
Üzerine :
2 su bardağı hindistan cevizi.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya şekeri.
Fırından çıkınca üzerine :
1 kutu çiğ krema. ( schlagsahne )
1 çaybardağı süt.
Hindistan cevizli kek. |
Hindistan cevizli kek. |
Kek malzemelerini mikserle güzelce çırpalım. Önce yumurta, şeker ve vanilya şekerini güzelce çırpalım, sıvı yağ, limon aroması, limon kabuğu rendesi, fanta ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu aşamalı olarak ekleyelim ve karıştıralım. Kek karışımını pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yayalım.
Üzerine : Bir kapta karıştırdığımız 2 su bardağı hindistan cevizi, 1 subardağı toz şekeri ve 1 paket vanilya şekerini karıştıralım ve tepsideki kekimizin üzerine orantılı bir şekilde serpelim.
Hindistan cevizli kek. |
170-180C* de Üzeri kızarana kadar pişirelim. ( Kürdan testinden geçirelim )
Fırından çıkar çıkmaz : Bir kasede karıştırdığımız çiğ krema ve sütü kaşık yardımı ile kekimizin üzerini azar azar islatalım.
Hindistan cevizli kek. |
Afiyet olsun...
Bu kek tarifimide, Porselen demlik çay saati 72. hafta etkinliüine ev sahipliği yapan guloannemutfakta.blogspot.com Gülten hanıma ve Çay, kahve bahane etkinliğine ev sahipliği yapan http://tombultarifler.blogspot.com/ Elif hanıma gönderiyorum. İki etkinliğinde bol katılımlı olmasını diliyorum...
Nefis görünüyor,bende deneyecegım.Ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilayyy görüntüde çok güzel
YanıtlaSilresmi ısırasım geldi valla :)
acıkıyorum ben sanırım :)
eline sağlık olsun :D
çok güzel bir kek olmuş ellerinize sağlık. katılımınız için teşekkür ederim. tarifiniz yayında. bu arada bloğunuzu çok beğendim. yine katılmak isterseniz etkinliğimiz şubat 22'de son bulacak sevgiler iyi akşamlar
YanıtlaSilCanım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
YanıtlaSileminim çok güzeldir denemek isterim en yakın zamanda:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
denenmesi gereken çok güzel bir kek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÖyle güzel anlatmis ve görüntülemissinki denemeden gecemiyecegim...Ilk firsatta hatta hafta sonu yapabilirim...
YanıtlaSilTesekkürler
harika olmus yaaa, çok severim hindistan cevizini ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilhmm süper görünüyor... ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhindistan cevizli olurda muhteşem olmaz mı hiçç:)
ne güzel olmuş,eline sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık
YanıtlaSillimon sosu nedir
YanıtlaSilBu pastaya limon Kabugui haricinde bir ampul (tup) limon aromasi ilave Egitim. Eğer sorduğunuz bu ise.
YanıtlaSiltarif güzel ama şeker oranı nasıl oluyor çok fazla değilmi?zaten kek malzemelerinde 1,5 bardak var üzerindede 1 bardak..2,5 bardak şeker bir kek için çok fazla bana göre ama belki üzerine dökülen krema tadını azaltabilir diye düşünüyorum.elinize sağlık.
YanıtlaSilselam fatime hanım, kek hamuruna 1,5 su bardağı toz şeker. üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı hindistan cevizi konuluyor. benim aldığım ve uyguladığım tarif tamda yukarıda yazdığım gibi. ama siz isterseniz üzerine eklediğimiz şeker miktarını azaltabilirsiniz. kolaylıklar diliyorum, sevgiler...
Sil