Fındıklı kadayıf sarma |
kadayıf tatlınızı birde böyle deneyin, memnun kalacaksınız.
Tatlımızın yapımı çok kolay ve eğlenceli. Servisi dikkat çekici. Tadı ise muhteşem çıtır çıtır ve lezzetli, daha ne olsun...
Malzemeler:
yarım kg kadayıf
yeteri kadar bütünfındık
250 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için :
1kg şeker
1kg su
1 tatlı kaşığı taze limon suyu.
fındıklı Kadayıf sarma |
Tereyağımızı eritelim, içine yarım çay bardağı sıvı yağ koyalım.
Kadayıftan sarılabilecek şekilde bir miktar ayırıp serelim ve fırça yardımı ile bolca yağ sürelim. Arasına fındıklarımızı yerleştirelim ve güzelce sarma sarar gibi kenarını topayarak sıkıca saralım ve tepsiye yerleştirelim.
Fındıklı kadayıf sarma |
Tepsimiz dolana kadar kadayıflarımızı saralım, kalan yağımızı da kaşık yardımı ile kadayıf sarmalarımızın üzerine orantılı paylaştıralım.
Fındıklı kadayıf sarma |
Önce 200C* de hafıf kızarana kadar pişirelim. Sonra 180C* altı üstü iyice kazarana kadar pişireşim.
Şerbet oda sıcaklığında soğuk, tatlı sacağa yakın ılık olacak.
Afiyet şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder