Fırında sebzeli, makarna. (auflauf) |
Cumartesi günü derneğimizdeki öğretmenler için pişirdim bu bereketli, fazlası ile lezzetli, bol sebzeli makarnayı. Bu yemekde tek dezavantaj, karnıbahar ve brokoli nin haşlarken çıkarttığı o kötü koku. Ben ve kızlarım bu tarz gıdaları çok severiz, bu nedenden dolayı çok sık pişiriyorum. Sevenler ve denemek isteyenler için tarifim.
Malzemeler:
1 küçük boy karnıbahar.
yarım kg kadar brokoli.
2 orta boy havuç.
5-6 tane orta boy patates.
yarım paket burgu makarna. ( ben bir gün önce pişirdiğim makarneyı kullandım. )
tuz.
Beşamal sos :
4 çorba kaşığı tepeleme un.
1lt süt.
2 çorma kaşığı tereyağ.
biraz sıvıyağ.
taze çekilmiş muskat cevizi rendesi.
taze çelikmiş karabiber.
pulbiber.
tuz.
Auflauf. |
Karnıbahar ve brokoliyi ayıklayalım irili ufaklı parçalara ayıralım. Sirkeli su dolu derin bir kapta bir müddet bekletelim. Güzelce yıkayalım ve yine su dolu bir tencereye biraz tuz ekelim, alta karnıbaharlar üste brokoli ler gelecek şekilde haşlıyalım. Suyunu süzelim ve tepsimize yerleştirelim.
sebzelerimizin üzerine haşlanmış makarnalarımızı gelişi güzel yerleştirelim.
Havuçları be patatesleri soyalım, istediğimiz büyüklükde doğruyalım, tencereye koyalım. Üzerini örtecek şekilde su koyalım, biraz tuz serpelim. Havuçlar ve patatesler yumuşayana kadar haşliyalım. Haşladığımız sebzelerimizide karnıbahar, brokoli ve makarnalarımızın üzerine yerleştirelim.
Beşamel sos :
Tenceremize biraz sıvı yağ dökelim, 4 çorba kaşığı un koyalım ve kavurmaya başlıyalım. ( Unumuzun kokusu cıkana kadar kavuralım.) Bu karışıma süt ilave edelim ve tel çırpıcı ile hızlı ve sürekli bir şekilde karıştıralım. Kaynamaya başlayınca kıvamını konturol edelim eğer kıvam koyu ise bir miktar su ilave edelim. ( Salepten biraz koyu akışkan bir kıvamı olmalı.) İki çorba kaşığı tereyağ, muskat cevizi rendesi, karabiber, pulbiber ve tuzumuzu ekleyelim. Karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım.
auflauf. |
Beşamel sosumuzu haşladığımız sebzelerimizin üzerine orantılı bir şekilde dökelim. Üzeribe kaşar peyniri, ( Ben biraz mozzarella, birazda gauda .) kullandım.
200 -250C* de üzeri kızarana kadar pişirelim.
sıcak servisyapalım...
Fırında sebzeli, beşamel soslu, makarna. |
Fırında sebzeli, makarna. |
Afiyet olsun...
Nefis olmuş canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler...
ayy süper görünüyor, et yemeklerinin yanına çok yakıştırıyorum auflauf'u ancak sadesi bile başlı başına bir yemek benim için :))
YanıtlaSilhımm... çok güzel görünüyor... ellerinize sağlık.. taa almanyalardan kokusu geldi gibi: ) sevgiler...
YanıtlaSilbugün tariflerde makarnalar çoğunlukta ve ben bayıla bayıla okuyorum, çok severim.bu da vitaminli ve lezzetli bir tarif eline sağlık.
YanıtlaSilEllerine saĝlık canım
YanıtlaSilçok güzel olmuș
:-))
lezzetli ve sağlıklı bir yemek olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilemelcim
YanıtlaSilmmmmm
misss
canım
ellerine sağlık
:)))
minim Harika bir lezzettir,benim bücürler bayılır buna..
YanıtlaSilİlk fırsatta denemeli...
ellerine sağlık canım,
sevgiler.
Ne kadar da eğlenceli hoş bir görsel olmuş. Yemekten ziyade mutfakta oturup oynayası geliyor insanın :)
YanıtlaSil