23 Aralık 2010 Perşembe

İki Renkli Kurabiye...

İki renkli kurabiye.
Bu kurabiyeleri çok değer verdiğim ve sevdiğim bir arkadaşım ve kızı için pişirdim. Ailece başlarından üzüntülü olaylar geçti. Allah tarafından büyük bir acı ile imtehan oldular, ben ve yakın dostları şahittir. Allah ın yardımı ile imtehanlarını kazandılar. Bu gün taziye için ziyeret ettik, sabır diledik.

Tarif:
250gr margarin ( oda sıcaklığında)
2 yumurta.
1,5 su bardağı pudraşekeri.
1 çay bardağı pirinçunu.
1 çay bardağı nişasta.
1çay bardağı mısırözü yağı.
1 paket kabartmatozu.
1 paket vanilya şekeri.
2 çorba kaşığı kakao.
un aldığı kadar.

Kakao, un ve kabartmatozu hariç malzemelerin hepsini genişce bir karıştırma kabına koyalım ve elimizle güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekliyelim,( kulak memesi yumuşaklığında )güzelce yoğuralım. Hamuru ikiye bölelim, yarısına kakao ekleyip tekrar yoğuralım (Ben kurabiyelerimin beyaz kısmının fazla olmasını istediğim için kakao ile yoğurduğum kısmı az tuttum)15- 20 dakika dinlendirelim.
Sade hamurun bir kısmını merdane ile yada elimizle bastırarak açalım.
Aynı işlemi kakao lu hamurdada yapalım.
Sade hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirip rulo şeklinde saralım.
Bu rulo dan parçalar kopartıp avucumuzun içinde yuvarlıyalım. ( Neden böyle bir işlem yaptığımızı merak eden olursa,  bu şekilde kurabiyelerimizin içi dışı çok hoş şekiller alıyor.)
Eğer uğraşamam diyorsanız bir parça sade hamurdan,  bir parça kakao lu hamurdan kopartıp avcunuzun içinde yuvarlayıp şekil verebilirsiniz..
Tepsimize aralıklarla dizelim.
180c* 15 dakika pişirelim, fırının ısısını 150c* düşürelim 15 dakika daha  pişirelim ( kurabiyelerin altı ve üstü beyaz kalacak ) istenilirse servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. iyi yapmissin arkadasim eminim tatli bir moral olmusdur..kurabislerin cok ciciler..ellerine emegine saglik.. sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Allah yardımcıları olsun inşallah . Allah sabır versin .kaybettiklerine de rahmet eylesin. Sizden de razı olsun inşallah. kurabiyen de canım lezzeti görünüşünden belli. harika olmuş .eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. allah yardımcıları olsun yakınlarınızın hayatta bir imtihan değilmi zaten herşey bizler için ne yapalım..
    kurabiyeleriniz bir nebze moral olmuştur eminim ki..
    elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
  4. Allah yardimcilari olsun, hayat hep imtihan, bazi zaman kücük bazi zaman büyük...Allah sabir versin
    seninde ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. Canim benim, Allah sabirlar versin arkadasiniza,,, Bundan sonraki hayatlarinda mutlu olsunlar insallah... Senin de ellerine saglik diyor, sevgilerimi birakiyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...