1 Mart 2012 Perşembe

Kuru Yufkadan Gözleme. ( Lor Peynirli, Maydanozlu-Sucuklu, Kaşar Peynirli )

Kuru yufkadan gözleme. ( sucuklu, kaşar peynirli.)


Bu gün yine uzun süre ne pişirsem sorusu ile boğuştum :((( Genelde bu tarz sorunlarım yoktur, murfağa giderim, buzdolabını açarım ve mükün olan, ev halkınında beyeneceğini düşündüğüm bir yemek pişiririm. Ama bazen donup kalıyorum, onumu pişirsem bunumu pişirsem derken ortaya bir yiyecek çıkartamıyorum :)) Neyse sonuçta bu günkü rıskımız  bu gözlemelermiş, oldukca lezzetli ve sıcacık gözlemeler ev halkı tarafından beğenildi. Gerçi ufaklık neden ıspanaklı gözleme yok diye baya sitem etti ama, kendi gözlemesini kendisi pişirince peynirlilerden severek yedi. Evde kuru yufkanız varsa murlaka deneyin derim.

Kuru yufkadan gözleme. ( Peynirli, maydanozlu.)



Malzemeler :
 Kuru yufla ( istenilen miktarda.)
Lor peynirli, maydanozlu iç harcı.
Sucuk, kasar peynirli iç harcı.
Tereyağ.

Kuru yufkadan gözleme.

Yufkalarımızı islatalım ve temiz bir sofra bezinin üzerine bırakalım, üzerine yine temiz bir örtü örtelim. Yufkalarımız iyice yumuşayana kadar bekletelim, bu arada iç malzemelerimizi hazırlıyalım. Yumuşayan yufkamızın ortasına içmalzememizi yerleştirelim, dört tarafından gözleme katlar gibi katlıyalım ve kapaklı teflon tavaya yerleştitelim. Tavamızın altını  orta ısıda ayarlıyalım, kapağını kapataım. Kesinlikle sıvı yağ kullanmıyalım. ( Tereyağ lezzeti artıran büyük etken.)


Kuru yufkadan gözleme.

Ara ara konturol edip kızarıp kızarmadığına bakalım. Kızarınca tersini çevirelim ve üste gelen kızarmış tarafa tereyağ sürelim. Diğer tarafıda kızarınca yine tereyağ sürelim ve ocaktan alalım.


Kuru yufkadan gözleme.


Kuru yufkadan gözleme.


Afiye tolsun...

14 yorum:

  1. Slm canim, ellerine saglik süper görünüyorlar...

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. olsa da yapsak, ne güzel olmuş.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Sabah kahvaltısına da mis gibi gider,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Emel hanım gözlemeler harika görünüyor,yanında sıcak çay nede güzel olurdu.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. bizde çok yaparız kuru yufkadan canım.harika olur bilirim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hepimizin klasik sorunu ne pişirsem :))
    Gözleme nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...
    :))

    YanıtlaSil
  7. Emelciğim merhabalar aynı sorunu bende zaman zaman yaşıyorum mesela bu akşam evde yufka yok ama lavaşlar var bende bu tarifi hani diyorum ona uyarlasam hiç te fena olmaz değil mi ama ne yalan söyleyeyim kuru yufka böreğinin tadını çocukluğumdan beridir nedense çok severim ve özlerim. ellerine sağlık, kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. o bulamama sorunu herkesde oluyor zaman zaman...
    pratik tarifinde çok güzel ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  9. Sayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil
  10. emel hanım merhaba, eşimde bu gözlemenin hastası :) yalnız ben hem çalışan bir bayan olduğum için hemde yerim müsait olmadığı için birde aslında zor geldiği için kuru yufka yapamıyorum. kuru yufkayı hazır alabileceğimiz bir yer varmı :) şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize Sağlık.Birde Bizim sultan Hanımın Yaptığı kaşarlı BGözlemeye Bakarmısınız ? https://www.lezzetinrotasi.com/kasar-peynirli-gozleme-tarifi/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...