16 Aralık 2011 Cuma

Etli, Çin Makarnası. Nudeln ( Beyza nın Pişirdikleri.)

Çin makarnası bizim evde ilk defa pişti, üstelik ben değil büyük kızım Beyza pişirdi. Çoook lezzetli ve besleyici bir yemek oldu.

etli çin makarnası, (nudeln )

İçerisinde bulunan et ve sebzeler makarnaya okadar çok lezzet kattıki tadı damağımızda kaldı diyebilirim. Ailece çok beğendik ve tekrarını talep ettik, hali hazırda evde bekleyen bir paket daha çin makarnamız var. Beyza cık pişirsin diye bekliyor kilerde, ama ben makarnanın yeni versiyonu tavuklu olmalı diye düşünüyorum. Bakalım ne zaman midemiz bayran yapacak.

çin makarnası (nudeln )






Tarif :
yarım kg minik doğranmış et. ( biz tosun eti kullandık.)
1 tane kırmızı kaliforniya biber.
1 tane sarı kaliforniya  biberi.
1 tane yeşil kaliforniya biberi.
1 küçük demet taze soğan.
2-3 diş sarımsak.
soya filizi. ( evde olmadığı için kullanamadık.)
soya sosu.
taze çekilmiş karabiber.
toz kırmızı biber.
pulbiber.
kekik.
tuz.

Büyükce bir tencereyi kızdıralım ve minik doğradığımız etlerimizi koyalım. Etlerimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar orta hararetli ocakda pişirelim. Etlerimizin suyu çekilince bir miktar sıvı yağ koyalım ve kavuralum. Bu arada sarımsak, doğradığımız biberleri, taze soğanları varsa soya filizlerini koyalım ve kavuralım.baharatlarımızı damak tadımıza göre ilave edelim, soya sosumuzu ve tuzumuzu da ekleyip pişirelim.( Çok pişirip sebzeleri eritmeyelim, biraz dişe dokunur olması daha çok lezzet katıyor bence ve sebzelerin vitaminide ölmüyor.)


Etli ve sebzeli sosumuz pişerken bir tarafdan da makarnamızı haşliyalım. Bol kaynamış tuzlu suyun içerisine makarnalarımızı bırakalım. Genelde paketlerin üzerinde pişirme süreleri yazıyor, bu süreye göre makarnalarımızı pişirelim, süzelim. Süzdüğümüz makarnalarımızı hemen etli, sebzeli karışıma bırakalım ve güzelce karıştıralım.sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...