14 Nisan 2010 Çarşamba

Cacik - Tsatsiki - Zaziki.


Ailece cok severek tükettigimiz, saglikli, hafif, lezzetli ve yapimi cak kolay bir yiyecek. Iki türlü yapilir, ayran gibi sivi kivamli yaparsak kasikla icilmeli. koyu kivamli yani (Dip Sauce) catalin üzerinde düracak kivamda yaparsak ekmege sürülür. Et ve ya tavuk yaninda meze , salata gibi tüketilir. benim yaptigim ve bizim daha cok sevdigimiz koyu kivamda olan cacik.

Bir kase yogurt( kisi sayisina göre).
2-3 orta boy salatalik (cacik).
1 dis sarmisak(ezilmis).
Nane.
Varsa dereoto.
Tuz.
Zeytinyag.

Salataliklar yikanir, kabuklari alacali soyulur, minik minik dogranir.Büyükce bir kasede sarmisak ezilir, üzerine yugurt ilave edilir. Dogranan salataliklar, dereotu, nanenin bir kismi, tuz koyulur güzelce karistirilir. Servis tabagina yerlestirilir, üzeri zeytinyag ve nane ile süslenir.
Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. of zamanı da yaklaştı ne kadar yakışıyor hem rengi hem tadıyla sofralara. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. nasıl sevilir bizim evde...yazın salatalıkla kışıda marulla yaparım....

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Emel,
    Cacık nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Bizde de cacık koyu kıvamda sevilir.
    Şimdi salatalıklarda çıkmaya başladı masaları hele pilavı cacıksız bırakmamak gerek.

    YanıtlaSil
  4. cacik nefis görünüyor, bizim evdekilerde cok sever
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik nefis görünüyor hayirli aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  6. bizim evdede cok sevilir,helede yazin sicaklarda serin serin iyi gider
    bende iki cesit yapiyorum senin gibi
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  7. Yazın mutlaka yaparım her gün, özellikle de zeytinyağlı fasulye ile çok güzel gider.. Ellerine sağlık Emel'cim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...