Evde kalan meyve leri değerlendirmek için ocağa tavamı koydum ve bu muhteşem lezzet çıktı ortaya. Sadece meyveler değil kıyıda köşede ne tür gıda varsa tavamın içine giriverdi. Daha iki saat önce pişirdim, tadına baktım ve hemen blog sayfamda olmalı diye düşündüm ve işte tarifim...
Şimdiden afiyet olsun.
malzemeler:
2 tane orta boy elma.
1 tane armut.
2 tane muz.
1 çay bardağı kuru üzüm.( sıcak suda 2-3 dakika bekletilmiş.)
10 tane hurma ( medine hurması, ramazan dan kalmıştı.)
3-4 tane kuru incir.( sıcak suda 2-3 dakika bekletilmiş)
1 su bardağı ceviz içi.
3 çorba kaşığı esmer şeker.
1 çorba kaşığı tereyağ.
hazır vanilya sosu.
akça ağaç şurubu.
Servis aşamasında üzerine hazır vanilya sosu döktüm.
birazda akça ağaç surubu gezdirdim.
Bundan sonrasını fotoğraflarda ayrıntılı paylaştım
Elmalarımızı soyalım, doğrayalım, tavamıza koyalım. Üzerine iki çorba kaşığı esmer şeker serpelim ve kavurmaya devam edelim. |
Elmalar kavrulmaya başlayınca üzerine soyup doğradığımız armutlarımızı ilave edelim. kavurmaya devam edelim. |
Elma ve armutlar kavrulunca üzerine sıcak suda beklettiğimiz kuru üzüm, kuru incir leri ekleyelim. İri doğradığımız hurmalarımızı ve ceviz içimizide ilave edelim . |
Yarım çorba kaşığı tereyağ ekleyelim ve biraz daha kavurup ocakdan alalım. |
Sonuç olarak hem sağlıklı ve besleyici bir tatlı öğünü. Hemde evde kalan ve rabet görmeyen gıdalar değerlenmiş oluyor | . |
bomba ir tatli vitaminli besleyii enerji yüklü
YanıtlaSilçocuklar mutlaka yemeli bence :)
ellerine sağlık canım herşey gerektiği kadar konmuş enfes
afiyet şifa olsun sevgiler:))
vay beee.
YanıtlaSilharika bir fikir bu.ellerinize sağlık
Oyss çok güzel duruyor! :)
YanıtlaSil