Yarim kg taze fasulye (buschbohnen)
4-5 dis sarmisak.
yarim cay bardagi elma sirkesi.
yarim cay bardagi zeytinyag.
yarim cay bardagi su
isot veya pulbiber.
tuz.
Fasulye lerimizi ayikliyalim istedigimiz büyüklükte dogruyalim, bol suda güzelce hasliyalim. Fasulye ler yumusayinca soguk su doldurdugumuz bir kaba aktaralim. Derin bir kaba sarmisaklarimizi ezelim diger malzemeleride ekliyelim, tuz eriyene kadar sos malzememizi karistiralim fasulyelerimizin üzerine yavas yavas gezditelim ve karistiralim. Kapakli bir kaba koyup buzdolabinda yaklasik bir hafta muhafaza edebilirsiniz, durdukca lezzeti daha cok artiyor.
Afiyet olsun.
sevgili Emel bizim buralarda Türkiye deki fasulyelerden nadiren bulunur ama burada satılan fasulyeler bu senin sallama yaptıklarının aynısı ve yemeği pek lezzetli olmuyor gerçekten benim yengem Muğlalı bende onlarda börülceyi hem bu şekilde hemde ekşilisini yemiştim çok severim alıp denemek üzere tarifi aldım teşekkürler iyiki denemişsin arkadaşım sevgileeeer:)
YanıtlaSildedigin gibi buradaki sebzelerin sadece goruntuleri benziyor,tadi cok farkli
YanıtlaSilEmelcim ben de Çanakkaleliyim. Yöresel lezzetlerimiz aynı diyebilirim. Bu tarif de ilgimi çekti .mevsim itibarı ile börülce pek bulunmasa da konserveleri var.Bir de buzluğumda haşlanmış fasulye var. acaba denesem olur mu diyorum. SEVGİLERİMLE
YanıtlaSil