kaymak kavurmasi. |
kahvalti soframiz. |
KAYMAK KAVURMASI
.Istedigimiz miktarda kaymak( Türkiye de kaynayip sogumus süt ün üzerinde biriken koyu tabaka).
Tuz.
Biraz sivi yag yada tereyag.
Kaymak tavaya konulur orta hararetli ocakda sürekli karistirilarak kavrulur.
Rengi acik kahverengi olunca ocaktan alinir.
Ekmeginizi banarak afiyetle yenilir.
Ben Almanya da cig krema ile hazir satilan kahvaltilik kaymak kullaniyoru.lezzet Türkiye de yedigimizin aynisi olmasada idare ediyor. Yani denemenizi tavsiye ediyorum.
.KARBONATLI (SODALI) EKMEK.
.1kg un.
.1 su bardagi yogurt.
.Yarim su bardagi sivi yag.
.1 kesme seker.
.1 corba kasigi tuz.
.1tatli kasigi karbonat (yemek sodasi) yada 2 paket kabartma tozu.
.1 yumurta istege bagli.
.Biraz su.
karbonatli(sodali) ekmek. |
Bir kapda un ve karbonat i karistiralim, genisce bir karistirma kabinda sivi yag, yogurt, seker, tuz ve yumurtayi karistiralim. Yavas yavas un ve karbonat karisimini ekliyelim .Ekmek hamuru kivamina gelene kadar yoguralim hamur sertse su yumusaksa un ilave edelim. Yagladigimiz tepsiye hamuru elimizle bastirarak yerlestirelim. Üzerine yogurt sürelim, kasik yardimi ile sekil verelim.
Afiyet olsun.
bayildim sofraniza ,o kadar seviyorum ki boyle aile sofralarini ,inan suslenip puslenip ortulerle bezenmis sofralardan cok daha guzel.ama sodali ekmekte ne kadar karbonat kullanacagimizi yazmamissin,bekliyoruz.
YanıtlaSilOHHH mİSSS MİSS..Çok güzel olur,köy kahvaltıları bilirim..Herşey doğal,tazecik ve samimiyet dolu..Afiyet olsun canım,sevgiler..
YanıtlaSilharika kahvali, hersey taze taze...afiyel bal seker olsun
YanıtlaSilannem gelir gelmez yaptıracağım çok canım istedi
YanıtlaSilahh ahh gecenin bu saatinde hafiften karnım guruldarken, lezzeti yurt yemekleriyle asla karşılaştırılamayacak olan bu enfes şeyleri istiyorum:S (irm)
YanıtlaSil