Bu baliklari yine köyde pisirip yedik, harikaydi. Defne yapragini bile dalindan kopardik, yine hersey taze, gübresiz ve hormonsuz. Balik tepsisinin basinda genis ailem, unutulmayacak güzel zamanlar.
Biz genis aile oldugumuz icin büyük bir tepsi kullandik.
.6-7 tane büyük balik.
.3 orta boy sogan.
.Yarim kg kadar taze yesil biber.
.Bir kg kabuklari soyulmus domates.
.4-5-dis sarmisak.
.Bir demet taze maydanoz.
.1-2 tane limon.
.Defne yapragi.
.Karabiber.
.Pulbiber.
.Tuz.
.Zeytinyag.
.Baliklari güzelce yikiyalim, yatay olarak ikiye bölelim, tepsiye dizelim. Bütün teze malzemeleri istedigimiz büyüklükde dograyalim, yagini, tuzunu, karabiber ve kirmizi biberini koyalim. Güzelce karistiralim, tepsideki baliklarin üzerine serelim, defne yapragi ve limon dilimlerinide tepsinin üzerine yerlestirelim, firinda pisirelim. (Biz köyde kuzine sobada odun atesinde pisirdik, oldukca ferli isida pisti baliklar) normal firinda 200-250 derecede pisirilmeli.
Afiyet olsun.
Sofranız afiyetli, paranız bereketli,
YanıtlaSilkararlarınız ise isabetli, yuvanız muhabbetli,
Kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli,
yüzünüz mutlu, bayramınız kutlu olsun
Sevgilerimle Sevim
♥ Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...
YanıtlaSilEllerinize saglik. Nefis görünüyor. Hayirli bayramlar...
YanıtlaSileminim çok lezzetli olmuştur
YanıtlaSilharika görünüyor
ellerinize sağlık