17 Nisan 2010 Cumartesi

Zeytinyag li Ispanak.



1 kg ispanak.
2 orta boy sogan.
1 silme corba kasigi domates salcasi.
1 silme corba kasigi biber salcasi.
6-7 tane kuru domatas.
2-3 tane kuru cicek biberi.
Pirinc veya bulgur (ben pirincli yaptim)
Karabiber.
Kirmizi biber.
Tuz.
Zeytinyag.

Ispanaklar ayiklanir, güzelce yikanir, ici su dolu büyükce bir kaba birakilir. Biraz tuz ve sirke eklenir 15 dakika bekletilir(güzle görülmeyen minik böcekler icin). Tekrar yikanir, suyu süzülür, istenilen büyüklükde dogranir. Büyükce bir tencereye sogan yemeklik dogranir, zeytinya eklenir soganlar kavrulmaya basladiginda ispanaklar eklenir. Ocagin alti kisilir, tencerenin kapagi kapatilir ispanaklar yumusayana kadar pisirilir. Tencerenin dibinde kücük bir alan acilir, domates ve biber salcalari burada hafif kavrulur. Dogranilan kuru domatesler, baharatlar, tuz eklenir pirincler serpilir. Göz karari sicak su eklenir, pirincler yumusayana kadar pisirilir. Suyu ve pisme süresi iyi ayarlanmali yoksa tadi güzel olsada görüntüsü pek hos olmuyor.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok severim ıspanak bu da çok leziz görünüyor ellerine sağlık ..
    http://denizkayra.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...