23 Şubat 2010 Salı

tepside elmali kek.


Kayin validem in misafirleri icin yaptigim elmali kek.


5-6 tane elma

4 yumurta.

1 su bardagi sivi yag.

1 su bardagi süt.

2 su bardagi seker.

1 paket kabartmatozu.

2 paket vanilya sekeri.

1 su bardagi findik tozu.

Un (göz karari)

Tarcin.

Tereyag.


Elmalari güzelce yikiyalim ve soyalim,genisce bir kaba dilimleyelim.Elmalarin üzerine biraz seker serpelim (yarim caybardagi) karistiralim.Ayri bir karistirma kabina yumurtalari kiralim,sekeri ilave edelim,mikser yardimi ile yumurtalar küpürüp seker eriyene kadar cirpalim.Seker eriyince,sivi yag,süt,vanilya sekerini,findik tozunu,1 cay kasigi tarcini ilava edelim.En son un ve kabartmatozunu koyalim cok az karistiralim.Tepsimizin altini sivi yag ile yagliyalim(ben pisirme kagidi kullandim).Kek hamurumuzun yarisini tepsiye dökelim.Üzerine sekerledigimiz elmalardan aralikli dizelim,kalan hamuruda elmalarin üzerine dükelim.Kalan elmalarida kek hamurunun üzerine bolca yerlestirelim.Tereyag dan minik minik parcalar kesip elmalarin üzerine araliklarla yerlestirelim.

180-200c* yaklasik 1 saat pisirelim.Firindan cikinca sicak sicak tarcin serpelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...