1 kilo un
1 paket yas maya
1 su bardagi ilik su
2 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi tuz
2 kesme seker
yapilisi;
Ilik suyu, sekeri ve mayayi yoguracagimiz kaba alalim. Güzelce karistirip mayanin ilik suda erimesini sagliyalim. Yavas yavas unu ilave edelim, ele yapismiyacak bir hamur elde etmeye calisalim bu arada sivi yagi icine koyalim. Ekmek hamuru kivaminda oldugundan üzerine nemli bir bez örtüp bir saat bekletelim. Hamur kabardiginda istedigimiz büyüklükte parcalar kopartalim. Perdane ile istediyimiz büyüklükte acalim. 250° C firinda pisirelim.
Ayfiyet olsun ;)
Nasılda yumuşacık gözüküyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilEmel öncelikle bıraktığın mesajlar için çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilBlog dünyasında yenisin sanırım..aramıza hoşgeldin...
pide muhteşem olmuş.. arasına humus konup kunup yenmeli :)
ellerine sağlık..
Mmmm... Sizin de ellerinize saglik...
YanıtlaSilblogun hayirli olsun canim,ben stutgart yakinlarinda kaliyorum
YanıtlaSilpidenin kokusuna geldim kaldiysa elim bos gitmeyeyeyim
ellerine saglik
Selam arkadaslar,beni yanliz birakmadiginiz ve araniza kabul ettiginiz icin tesekkürler.Malum bu dünyada cok yeniyim.Yorumlariniz beni heyecanlandiriyor.Sevgiler
YanıtlaSil