Kuru biberlerim arkadasimdan, her sene Türkiye den getirir ve bizlerle paylasir.Bizde afiyerle tüketiriz.
Ben dolma yaparken hic ölcü kullanmam,sadece malzemeleri yazacagim.Yani göz karari.
Kiyma.
Kuru sogan 1 büyük bas ( 2 sap taze sogan)
Pirinc.
Maydanoz.
2 dis sarmisak.
1 tane yesil biber.
1 tane kirmizi (salcalik )biber.
1 corba kasigi biber salcasi.
1 corba kasigi domates salcasi.
Kara biber.
Nane.
Sumak.
Kirmizi biber(tatli)
Pul biber.
Zeytin yag.
Tuz.
Kuru biberlerimizi 2-3 saat sicak suda bekletelim.Güzelce yikayip genisce bir tencerede yumusayincaya kadar hasliyalim ve süzelim.
pirinc i güzelce yikayalim,karistirma kabina koyalim,kiymayi ilave edelim.Mutfak robotunda cekebilecegimiz bütün malzemeleri sirayla cekip pirinc ve kiyma karisimina ekliyelim.Salcayi,baharatlari,zeytin yagi ve tuzu ekleyip elimizle güzelce karistiralim.Haslanmis biberlerimizin icini dolduralim.Tencereye dizelim,üzerine genisce bir tabak ile kapatalim(tabak su koyunca dolmalar yukari kalkmasin diye) Sicak su ekleyelim(su kapattigimiz tabagin kenarlarina geldimi yeterlidir)Orta hararetli ocakta pirincler pisene kadar pisirelim(biberleri zaten haslamistik)Tencereyi ocaktan alip güzelce saralim, yani dinlendirelim sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.
Ooo en sevdiğim lezzetlerden biri ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilhayırlı cumalar...
olsa da yesek eline saglik
YanıtlaSilYanında yoğurt varsa tamamdır :) ellerine sağlık.. afiyet olsun...
YanıtlaSilEmel Hanım bende tariflerinizi ve bloğunuzu çok beğendim.Mutfak kültürüne güvendiğim bir kaç arkadaşımla paylaştığım siteme katılarak, hem yeni bir ses hem de enerji getirdiniz.Teşekkür ederim.Sevgiler...
YanıtlaSil