26 Kasım 2013 Salı

Tavuklu, şehriyeli Düğün Çorbası.

Tavuklu, şehriyeli düğün çorbası.


Çok lezzetli ve sağlıklı olan bu çorbayı oldukca sık pişiriyorum. Özellikle davet sofralarımda ilk sırada yer alır. Deneyin beyeneceksiniz....

Malzemeler :
2 tane tavuk butu. ( haslanmış, kemiklerinde ayrılmış, küçük parçalara ayrılmış.)
1 çay bardağı kadar arpa şehriye.
1 çorba kaşığı un.
biraz sıvı yağ.
bir miktar tereyağ.
1 su bardağı haşlanmış nohut.
kekik.

Terbiye İçin :
Bir yumurta sarısı.
Yarım limon suyu.

Sos İçin :
Zeytinyağ.
Pul biber.

Tavuklu, şehriyeli düğün çorbası.


Tenceremize sıvı yağ koyalım ve şehriyelerimizi ilave edelim, güzelce kavuralım. Pembeleşince un ilave edelim bir miktarda un ile kavuralım. Tenceremize soğuk su ilave edelim, unumuzun topak olmaması için güzelce çırpalım. Üzerine kıvam alana kadar tavuk suyu ilave edelim. Nohutumuzu ilave edelim, biraz kekik serpelim. Çorbamızın piştiğine emin olunca, yarım limon suyu ve bir yumurta sarısı çırpalım. çorbamıza ilave edelim.
Servis esnasında üzerine pulbiber ve zeytinyağ gezdirelim.
Yada eritilmiş tereyağı ve pulbiber.

Afiyet olsun...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...