5 Aralık 2013 Perşembe

Yoğurtlu, Havuçlu, Kereviz Salatası - Mezesi.

Yoğurtlu, havuçlu, kereviz salatası.


Bu hafta iki kere hazırladım,  konuklarım çok ama çok beğendiler. Ben  bu mevsimde özellikle bu salatayı hazırlamayı tercih ediyorum. Çünkü çok kolay, besleyici ve lezzetli. Özellikle çay davetlerine, hamur işlerinin yanına çok yakışıyor.

Malzemeler :
büyükce bir kerevizin dörtte biri. ( 1/4 kereviz )
2 orta bor havuç.
yarım kg yoğurt.
2 diş sarımsak.

Süslemek için :
zeytinyağ
ceviz.
dereotu.
taze nane.


Öncelikle sarımsaklarımızı soyalım ve ezelim, yoğurda karıştıralım, tuz ilave edelim.
Kerevizimizi soyalım ve rendeleyelim.  ( Kereviz çabuk kararan bir sebze olduğu için, hazırladığımız yoğurda rendelediğimiz kerevizleri hemen katıp karıştırmalıyız.) Sonrasında rendelediğimiz havuçlarımızı katalım ve karıştıralım. Servis tabağına yerleştirelim, üzerine sızma zeytinyağ dökelim. İstediğimiz malzemeyle süslüyelim.

Yoğurtlu,havuçlu, kereviz salatası.


 Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...