Şeker Pare |
Çok severim, hatta bayılırım diyebilirim.
Daha önceki denemelerimde bir iki sorun yaşamıştım. İstediğim gibi olmuyordu, tarifide uygulasam başarılı olamıyordum. Ama artık püf noktalarını öğrendim bir arkadaşımdan 'Arzu'.
Tarifimin içinde bu noktaları sizinle paylaşacağım inşallah.
Şeker Pare. |
Malzemeler :
2 yumurta.
2 kaşık tepeleme yumuşak margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ.
4 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
un göz kararı.
( 1. Püf nokrası: Un ayarı, kesinlikle sert bir hamur olmamalı, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalı. Avuç içimizde hamuru yuvarlarken, kolay yuvarlanmalı ve çatlak ve sert olmamalı.)
Un ve kabartma tuzu hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Krem gibi olmalı ve aşamalı olarak un ve kabartma tozunu ilave edelim. Yumuşak bir hamur yoğuralım.
Şerbet :
3 su bardağı şeker.
3,5 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı limon suyu.
Üzeri için:
fındık.
Su ve şekeri tencereye koyalım ve karıştıralım. Kaynama noktasına gelimce limon suyu sıkalım. 20 dakika kadar orta hararetli ocakta kaynatalım. Ve kenarda bekletelim.
( 2. Püf noktası : Tatlımızı hazırlamaya başladığımızda, şerbetimizi ilk ocağa koyalım. Bu arada tatlımızı hazırlayıp pişirelim ve bu aradaki bekleme zamanı şerbetin ısı kıvamı için yeterli oluyor.
Yani şerbet sıcağa yakın olmalıki tatlımız çabucal içine çekebilsin.
Şeker pare. |
180C* Güzelce pişirelim.
Fırından çıkartıp yaklaşık 5 dakika kadar bekletelim ve sıcağa yakın olan şerbetimizden yavaş yavaş aşamalı olarak tatlılarımızın üzerine dökelim.
Şerbetini çekene kadar bekletelim.
Oda sıcaklığında servis yapalım....
Afiyet olsun...
Selamun aleykum canim.
YanıtlaSilSekerpare hic yapmadim cok güzel görünüyorlar, tariflerin püf noktalarini paylasmak cok önemli bencede :)
Mutlaka deneyecegim ellerine saglik allah razi olsun, sevgiyle...
aynen bende bayılırım, şu sabahın erken saatinde bile yiyebilirim, eline sağlık.
YanıtlaSilsabah sabah canım çekti.olsada yesem dedim.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil