Sebzeli, et haşlama. |
Tam bir diet yemeği diyebiliriz bu güzel yemeğimize, zira bizim evde uzun zamandır ismi diet yemeği diye geçiyor. Çok sık pişirdiğim bir yemek değil çünkü ev halkımız eti daha çok kızartma ve kavurma olarak seviyor. Ama malum sağlıklı beslenme konusunda ciddi yol katetmeye başlamışken etide haşlama pişirmek istedim. Çok lezetli ve sağlıklı bir yemek, bence hazırlayıp pişirmeside oldukca kolay...
Sebzeli et haşlama. |
yarım kg kadar tosun eti.
2-3 tane orta boy havuç.
8-10 tane orta boy patates.
1 büyül kuru soğan.
5-6 tane kuçuk kuru soğan.
3-4 diş sarımsak.
tuz.
kekik.
biberiye.
tane karabiber.
pul biber.
toz kırmızı biber.
Sebzeli et haşlama. |
Öncelikle irice doğadığımız etlerimizi teflon tavamızda, yüksek ateşte mühürleme tekniği ile kızartalım.
Sonra etlerimizi düdüklü tenceremize koyalım, bir iri baş soğanı, tane karabiberimizi ve pulbiberimizi ekleyelim. Tenceremizin düdüğü ötünce yaklaşık 8-10 dakika pişirelim.
Tenceremizin havası çıkınca ( Ben soğuk suyun altında tutuyorum bir müddet, daha çabuk açabilmek için.) Kapağını açalım. İçine koyduğumuz soğanı kevgir yardımı ile çıkartalım. Havuç, patates, küçük soğan, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim. Tenceremizin kapağını tekrar kapatalım.
Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirelim.
Sebzeli et haşlama. |
Not : Herkezin düdüklü tenceresi farklı olduğu için pişirme zamanlarıda farklı olabilir. Bu neden göz önünde tutulmalı.)
Sıcak sıcak servis yapalım.
Yemeğimizde hiç yağ kullanmadım, isteyen yağ ilavesi yapabilir.
Afiyet, şifa olsun...
lezzetli ve vitamin depolu bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,lezzetli bir yemek.Bloğunuz çok hoş,emeğinize sağlık.Bana da beklerim.Sevgiler..
YanıtlaSiluzuuuuun bir aradan sonra merhaba emelcim: ) ellerine sağlık.. besleyici ve sağlıklı bi yemek olmuş..sevgiler..
YanıtlaSil