Kadayıf sarma |
Neredeyse Kurban bayramı geliyor ben daha Ramazan bayramında hazırladığım tatlımı blog sayfama koymamışım. Tatlı çok kolay, lezzetli ve hafif. Eğer şerbet kıvamı tutturulursa bir seferde beş altı tane yenebilir. Ben tepsimin yarısını cevizli yarısınıda fındıklı sardım. Ceviz sevmeyenlere fındıklı, fındık sevmeyenlerede cevizli servis yaptım.
1 paket hazır baklavalık yufka.
1 paket 500gr kadayıf.
ceviz.
fınfık.
üzeri için :
250 gr eritilmiş tereyağı.
1 çay bardağı sıvı yağ.
şerbet için:
1 kg toz şeker.
6 su bardağı su.
4/1 limon suyu.
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. 6 su bardağı suya 1kg toz şeker ilave edelim, kaynamaya başlayınca biraz limon sıkalım ve yarım saat kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Sıvı yağ ve teryağını küçük bir tencerede kaynatalım, tereyağındakı beyaz tortu bibine çökene kadar ve tereyağının kokusu çıkana kadar. Bu yağı ince bir süzgeçten geçirelim beyaz peynirimsi tortu tatlımıza karışmamalı.
Kadayıfımızı parmaklarımız yardımı ile güzelce didikleyelim. Cevizlerimizi iri kalacak şekilde parçalıyalım. Baklava yufkamızı paketinden çıkartalım ve katlarını açalım.
İki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın önümüzde duran tarafına bolca kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine bolca ceviz serpelim ve yufkalarımızın yartılmamasına dikkat ederek sıkı sıkı saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ve tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Bu işlemi yufkamız bitene kadar yapalım. 1 paket yufkadan tam 1 tepsi tatlı çıktı.
Tatlımızın sarma işlemi bitince eritip süzdüğümüz tereyağımızı orantılı bir şekilde tatlılarımızın üzerine paylaştırmalıyız. Bu aşamada kaşık kullanmak işimizi kolaylaştırır.
Önce 200C* 10 dalika kadar daha sonra 180C* altı üstü kızarana kadar pişirelim.
kadayıf sarması. |
Afiyet olsun...
ablacım bu tatlıyı oktay ustada görmüştüm ben de..
YanıtlaSilnefis olmuş ellerinden..
ellerine sağlık..
sevgiler..
kalpkurabiye-deniz
ellerinize sağlık, kesin yapacıcam kolaymış:)
YanıtlaSilGünaydınlar sevgili Emel güzel bir hafta olsun ağzın bu tatlı gibi tatlı olsun ne güzel görünüyor vallahi eline sağlık. ilk fırsatta denenecekler arasında bu.. sevgiyle kal..
YanıtlaSilellerıne sağlık canım işte baklava yufkasıyla farklı bir tarıf daha.
YanıtlaSil