7 Nisan 2011 Perşembe

Fırında Kıymalı Patates...



Bizim çocukların severek, beğenerek yedikleri yemeklerden biri. Ben bu tarifi doğaçlama olarak pişirdim, yapımı oldukca kolay, lezzeti yerinde ve hafif bir yemek oldu. tavsiye ederim.

1 kg patates.
pul biber.
tane karabiber.
biberiye.
kekik.
tız.
mısır özü yağı.



Patatesleri soyalım, yıkayıp istediğimiz büyüklükde doğruyalım. İstediğimiz miktarda ve çeşitde baharat ekliyelim. Sıvı yağ ve tuz koyalım ve güzelce karıştıralım, 200c* fırına verelim .
Kıymalı sosumuzu hazırlayalım.
Kıymalı sos:
yarım kg yemeklik kıyma.
2 orta boy kuru soğan.
3-4 tane biber ( yeşil sivri acı, carliston, kırmızı biber)
yarım kg domates
1 çorba kaşığı biber salçası.
2-3 diş sarımsak.
tane karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.

 Büyükce bir tavaya soğanlarımızı yemeklik doğruyalım. Biraz sıvı yağ ekleyip hafif kavuralım, kıymamızı ilave edelim güzelce kavuralım. Bu arada minik minik doğradığımız biberlerimizi ve sarımsağımızı da ekliyelim. Bu malzemeler  kavrulunca yemeklik doğradığımız domatesleri ve biber salçasını da ekliyelim baharatlarımızı göz kararı koyalım karıştıralım. Sos malzememize bir miktar sıcak su ilave edelim.

Fırında pişen patateslerimizi çıkaralım, kıymalı sos dan bol bol üzerine yerleştirelim. Tekrar fırına verelim.



 Kıymalı sos un suyu az gelirse, tepsimizin üzerine bir miktar daha sıcak su ilave edelim. 250c* güzelce pişirelim.

Pişince, servis yepmadan önce doğranmış maydonoz  serpelim.
Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. ÇOOK GÜZEL VEDE NEFİS OLMUŞ CANIM HAYDAA MİSAFİR DURUMLARINDA ALSANA HARİKA VEDE KOLAY BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
    SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik emelcim cok lezziz görünüyor..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. offf ben bayılırım ama eşim sevmiyor diye yapmıyorum . çooook iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş ben de denicem

    YanıtlaSil
  5. yaptım harikaydı teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Tarif ve ölçüler çok yerindeydi, benim gibi amatör biri yaptığında bile sonuç mükemmel oldu, çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. çok kuru olmuyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam gökcen yemeğimiz kuru olmuyor. Çünkü kıymalı sosumuz pişince bir miktar sıcak su ilave ediyoruz ve böylece baya sıvı bir sosumuz oluyor. Buda yemeğimizin kuru olmasını önlüyor. Afiyet olsun ...

      Sil
    2. birazdan denicem umarim guzel olur.

      Sil
  8. kaç dk pişecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patateslerimiz önceden baharatlarımızla bir süre piştiği ve kıymalı sosda önceden piştiği için. Son pişme aşması uzun olmayacaktır. Fırında bir süre kaynayınca, çatal yardımı ile patateslerimizi konturul edelim ve eğer çatal batırınca patates ayrılıyorsa yemeğimiz pişmiştir.afiyet olsun...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...