7 Nisan 2011 Perşembe
Fırında Kıymalı Patates...
Bizim çocukların severek, beğenerek yedikleri yemeklerden biri. Ben bu tarifi doğaçlama olarak pişirdim, yapımı oldukca kolay, lezzeti yerinde ve hafif bir yemek oldu. tavsiye ederim.
1 kg patates.
pul biber.
tane karabiber.
biberiye.
kekik.
tız.
mısır özü yağı.
Patatesleri soyalım, yıkayıp istediğimiz büyüklükde doğruyalım. İstediğimiz miktarda ve çeşitde baharat ekliyelim. Sıvı yağ ve tuz koyalım ve güzelce karıştıralım, 200c* fırına verelim .
Kıymalı sosumuzu hazırlayalım.
Kıymalı sos:
yarım kg yemeklik kıyma.
2 orta boy kuru soğan.
3-4 tane biber ( yeşil sivri acı, carliston, kırmızı biber)
yarım kg domates
1 çorba kaşığı biber salçası.
2-3 diş sarımsak.
tane karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
Büyükce bir tavaya soğanlarımızı yemeklik doğruyalım. Biraz sıvı yağ ekleyip hafif kavuralım, kıymamızı ilave edelim güzelce kavuralım. Bu arada minik minik doğradığımız biberlerimizi ve sarımsağımızı da ekliyelim. Bu malzemeler kavrulunca yemeklik doğradığımız domatesleri ve biber salçasını da ekliyelim baharatlarımızı göz kararı koyalım karıştıralım. Sos malzememize bir miktar sıcak su ilave edelim.
Fırında pişen patateslerimizi çıkaralım, kıymalı sos dan bol bol üzerine yerleştirelim. Tekrar fırına verelim.
Kıymalı sos un suyu az gelirse, tepsimizin üzerine bir miktar daha sıcak su ilave edelim. 250c* güzelce pişirelim.
Pişince, servis yepmadan önce doğranmış maydonoz serpelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ÇOOK GÜZEL VEDE NEFİS OLMUŞ CANIM HAYDAA MİSAFİR DURUMLARINDA ALSANA HARİKA VEDE KOLAY BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilSEVGİYLE KALIN
ellerine saglik emelcim cok lezziz görünüyor..sicacik sevgiler
YanıtlaSilofff ben bayılırım ama eşim sevmiyor diye yapmıyorum . çooook iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika olmuş ben de denicem
YanıtlaSilyaptım harikaydı teşekkürler
YanıtlaSilTarif ve ölçüler çok yerindeydi, benim gibi amatör biri yaptığında bile sonuç mükemmel oldu, çok teşekkürler..
YanıtlaSilçok kuru olmuyormu
YanıtlaSilSelam gökcen yemeğimiz kuru olmuyor. Çünkü kıymalı sosumuz pişince bir miktar sıcak su ilave ediyoruz ve böylece baya sıvı bir sosumuz oluyor. Buda yemeğimizin kuru olmasını önlüyor. Afiyet olsun ...
Silbirazdan denicem umarim guzel olur.
Silkaç dk pişecek ?
YanıtlaSilPatateslerimiz önceden baharatlarımızla bir süre piştiği ve kıymalı sosda önceden piştiği için. Son pişme aşması uzun olmayacaktır. Fırında bir süre kaynayınca, çatal yardımı ile patateslerimizi konturul edelim ve eğer çatal batırınca patates ayrılıyorsa yemeğimiz pişmiştir.afiyet olsun...
Sil