AÇMA. |
Hamur için yaklaşık tarif, un ve süt oranında göz kararı uygulanır.
1kg un.
yarım kg ılık süt.
40 gr yaş maya.
1 çorba kaşığı tuz.
2 çokba kaşığı toz şeker.
200 gr yumuşak margarin.
2 yumurta beyazı ( hamurun içine )
2 yumurta sarısı ( açmaların üzerine)
Un hamur yoğurma kabına dökülür, ortası havuz şeklinde açılır. Ortasına maya parçalanarak koyulur üzerine şeker, tuz, yumurta sarısı, margarin eklenir. Yavaş yavaş süt ilave edilerek yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun ılık bir ortamda kabarması beklenir. Kabaran hamurdan yuvarlak bezeler yapılır, yepsiye dizilir bekletilir.
Açma, şekillendirme aşaması. |
Bir miktar oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ ile karıştırılır. Bu malzeme açılan bezelerin arasına sürülür. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi katlanır ve sarılır.( Bu işlem sıra ile yapılır yani beze elle açılır, üzerine margarin ve sıvı yağ karışımı sürülür ve katlanıp sarılır. Tepsiye sıra ile yerleştirilir, işlem bitince ilk yaptığımız hamurdan tekrar başlanır ve bu sefer açma formu verilir.)
Açma, şekillendirme aşaması. |
Açma, fırına girmeden önceki hali. |
Açma, fırından çıkmış hali. |
Afiyet olsun...
Selam Emelciğim
YanıtlaSilbende yetişip alamamıştım ama her zaman kullandığım açma hamuruyla aynıymış seninki sadece yapım aşamaları farklı benimkilerin belki böyle yapılınca değişiyordur daha tel tel oluyordur birdahaki sefere de bu şekilde yapıcam teşekkürler canım güzel görünüyor
sevgiler
Cok orjinal görünüyorlar. Bir o kadar da lezzetlidir eminim. Ellerine saglik.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun hayirli aksamlar
YanıtlaSilDenemeye hiç cesaret edemediğim ama benimde çok sevdiğim bir lezzet.denemek için cesaretim geldi diyebilirim.ayrıntılıda fotoğraflamışsın yapım aşamalarını,ellerine sağlık,teşekkürler..
YanıtlaSilAYNEN PASTANE USULÜ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ANLAŞILIR BİR ŞEKİLDE RESMETMİŞSİN SAĞOL CANIM
YanıtlaSilAFİYET OLSUN SİZLERE
ellerine sağlık harika olmus benim açmalarım hiç kabarmıyor ve sekli çok kötü oluyor,seninkiler harika..
YanıtlaSil