Baharatlı salça, çemen. |
Mesela :
Tavamıza 2 kaşık biber salçası koyalım, biraz sıcak su ekliyelim tahta kaşıkla güzelce karıştıralım. Salçamızın kıvamı katı olmayacak. Ocağımızın altını açalım, güzelce kavuralım. Ocakdan alınca üzerine zeytinyağ gezdirip karıştıralım ve servis tabağına yerleştiralim.
baharatlı ve sade salça servis aşaması. |
Baharatlı salça ( çemen)
iki çorba kaşığı ev tipi biber salçası.
1 çorba kaşığı domates salçası.
2 diş sarımsak.
1 su bardağı ceviz içi.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1çay kasığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane.
1 çay kaşığı biberiye.
yarım çay bardağı zeytinyağ.
ceviz ve baharatların ekleme aşaması. |
Servis yapacağımız tabağa yerleştirelim, kalan zeytin yağı üzerine gezdirelim.
Ekmek üstü çemen. |
Baharatlı ve baharatsız salça çeşitleri. |
Afiyet olsun... |
AH EMEL,CİM NE GÜZEL BU KADAR OLUR . BÜGÜN BENDE BİBER SALÇASI ALDIMKİ ÇEMEN YAPAYIM İSABET OLDU TARİFİN SAĞOL CANIM SİZE AFİYET OLSUN,
YanıtlaSilÖPÜYORUM
hic denemedim öyle sicak halde denemeli.
YanıtlaSilkahvaltıda bayılırım ama yedikçe yiyesim gelir çok güzel olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilBiz cemeni maraşda bol et suyuyla ve farkli yapariz bu kolay çemen fakat tadi harikavolur ellerine sağlik.sezen
Silannem yapar çemeni ama salça koyuyormu emin değilim. tam kahvaltılık bir tarif olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSil