12 Kasım 2013 Salı

Portakallı, Yumuşak Kurabiye.

Portakallı Kurabiye.



Bu gün pişirdim bu tarifi eski, tadı eskiye 'çocukluğumuza' götüren anne kurabiyelerini. Ben seviyorum böyle yumuşak pufpuf olan tadı fazla olmayan kurabiyeleri.
Pişerken eve dağalan kokuyu duysaydınız, bayılırdınız :) Vanilya ve portakal kokusu muhteşem.
Kurabiyeler yumuşak olduğu için, uzun süre saklanamıyor malesef. En güzeli aynı gün tüketmek tabi bu benim kendi düşüncem.


Portakallı Kurabiye.


Malzemeler :
 3 yumurta ( 1 sarı üzeri için ayıralım.)
125 gr yumurak margarin.
1 cay bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı yoğurt.
2 su bardağı toz şeker.
2 portakal kabuğu rendesi.
2 portakalın suyu.
1 lımon kabuğu rendesi.
2 paker kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.

Benim eklediklerim :

1 su bardağı kuru üzüm ( ılık suda bekletilmiş.)
1 çay bardağı kuru kayısı. ( ılık suda bekletilmiş ve minik doğranmış.)
1 çay bardağı fındık kırığı.

Portakalı Kurabiye.


Un kabartma tozu, kuru üzüm, kuru kayısı ve fındıl kırığı harıç diğer malzemeleri güzelce karıstıralım. Un ve kabartma tuzunu azar azar ileve edelim ve  yumusak bir hamur yoğuralım. Hamurumuza kuru üzüm, kuru kayısı ve fındık kırıklarınıda ekleyelim ve hamura karışana kadar yoğuralım.
Elimizi biraz sıvı yağ sürelim ve hamurumuzdan istediğimiz büyüklükde parçalar kopartalım ve yuvarlayalım. Tepsimize aralıklı olarak dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim.


portakalı kurabiye.

200C* Altı, üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...