10 Haziran 2011 Cuma

Tavuklu Karnıyarık.

Tavuklu karnıyarık.

Yine bu günden bir sunum, tarifleri sıcağı sıcağına yazmak çok daha kolay. Genelde yemeklerimi gözkararı  pişirdiğim için vade kendimce aklıma gelen değişiklikler yaptığım için hemen yazmak daha mantıklı galiba :))


2 tane iri tombul patlıcan ( çizgili soyulmuş, tuzda acı suyu çıkarılmış.)

İÇ harcı:
2 tane kemiksiz tavuk butu.
3 tane orta boy kuru soğan.
2 tane yaşil biber.
2 tane sarı biber.
2 tane kırmızı biber.
3-4 tane domates.
tane karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
kekik.
köri ( isteğe bağlı )
tuz.

İç harcını aynı tavuk sote gibi hazırlayalım. Derisi ayrılan tavukları istediğimiz büyüklükde doğruyalım, tencereye koyalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Kuru soğanları iri iri doğrayalım va tavuklara ekleyelim. Ardından biberleri ekleyip iyice pişirelim, sonrasında domatesleri ve baharatları ekleyelim ve pişirelim.

Patlıcanları soyalım iki parmak kalınlığında halka halka keselim. Tuz serpelim ve bekletelim acı suyu çıkınca durulayalım ve suyunu sıkalım. Ben teflon tavada kısık ateşde çok az sıvı yağ koyarak pişirdim, bu şekilde çok hafif oluyor.

Pişen patlıcanlar pişirme kabına yerleştirilir. Kaşık yardımı ile ortaları açılır. Hazırladığımız iç harcından yeteri kadar doldurulur. Üzerine dilimlenmiş minik domates ve biber yerleştirilir.

SOS:
Küçük bir tava yada tencerede yarım kaşık domates salçası ve bir kaşık biber salçası eklenir çok az sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine sıvak su ve yeterince tuz ilave edilir bir taşım kaynadımı ocakdan alınır.  Pişirme kabındaki tavuklu patlıcanların üzerine yavaş yavaş gezdirilir. 200-250 C* Fırına verilir, üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirilir.



Tavuklu karnıyarık.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerinize saglik afiyetler olsun.Hayirli cumalar canim öptüm.


    MєvLa'чa Has oLmaчaη göηüL , LєчLa'чa Paspas oLur.Öηcє MєvLa İçiη SєcDєLєrє gömüL..Soηra Şad oLacaкτır İηaη , Aşk iLє göηüL.!

    YanıtlaSil
  2. bir diğer adı da saksı kebabı:)
    ellerine sağlık ablacım..
    sevgiler..
    kalpkurabiye-deniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...