Elmalı kurabiye. |
Dünden beri gözüme takılan buruşmuş elmalar ziyan olmadan değerlendirsem diye düşünüyordum. Hemen harekete geçip bu güzel kurabiyeleri pişirdim. Kurabiyeler tadanlardan tam not aldı, hatta muhteşem bulundu bende arşivde bir yerde kaybolmadan hemen tarifi yazayım dedim.
İç harcı:
5-6 tane orta boy elma.
1 çay bardağı toz şeker.
1 su bardağı fındık vada ceviz ( mutfak roburunda iri çekilmiş)( ben fındık kullandım)
yarım çay kaşığı tarçın.
Elmaları soyalım, ayıklayalım, rendenin büyük tarafı ile rendeleyelim. Tavaya elmaları koyalım ve kavurmaya başlayalım. Bu arada toz şekeri ve fındıkları ilave edelim. elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar arada bir karıştırarak pişirelim. En son tarçın ekleyelim karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
1 paket oda sıcaklığında tereyağı.
1,5 su bardağı pudara şekeri.
2 yumurta.
1 çay bardağı sıvı yağ (ben mısır özü yağı kullandım)
2-3 çorba kaşığı nişasta.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
aldığı kadar un.
Malzemelerin hepsini hamur yoğurma kabına sıra ile koyalım ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyelim. ( Hamur çok zor şekilleniyor, bu aşamada baya uğraşmak gerekiyor. Şekiller çok düzgün olmasada lezzet mükemmel ) Hamurdan parçalar koparıp elimizde açalım içine hazırladığımız elmalı harç dan koyalım ve kapatalım.( Dediğim gibi kapatma işlemi biraz uğraştırıcı ) Tepsiye pişirme kağıdı serelim va kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirelim.
180C* de Hafif pembeleşene kadar pişirelim, ılık iken üzerine pudra şekeri serpelim.
portakal kabuğu reçelli kurabiye. |
Afiyet olsun...
ablacım ellerine sağlık olsun kurabiyeler pek güzel görünüyorlar:)
YanıtlaSilsevgiler benden:)
deniz-kalpkurabiye
ellerine sağlık Emel hanım kurabiyeler enfes mmm
YanıtlaSil