Marmelatlı kurabiye, pişmeden önce. |
Eee hazır pişirmişken de ilgilenen ve tarif arıyanlar için yayınlayayım dedim:))
Tarif:
250gr margarin ( oda sıcaklığında)
125gr pudra şekeri.
1 çay bardağı sıvı yağ ( ben ceviz yağı kullandım)
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
aldığı kadar un.
Üzeri içim:
Marmelat vada Reçel. Ben (erdbeer-pıstazıe, çilekli- antepfıstıklı) hazır bir marmelat kullandım.
Büyük bir karıştırma kabında, marmelat, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Pürüssüz bir kıvam elde edelim. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekliyelim, güzelce yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünda parçalar kopartalım ve yuvarlıyalım. İşaret parmağımızla ortasına bastıralım. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Bu işlem bitince çay kaşığı yardımı ile kurabiyelerin içlerini yeteri kadar dolduralım. ( marmelat kurabiyelere pişmeden yerleştirilecek)
180c* üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
tarifleriniz çok anlaşılır çok güzel görünüyorlar emeğinize sağlık
YanıtlaSilarkadasin elinden yemek daha bir baska oluyor tabii
YanıtlaSilözenli bir elden çıktığı belli, güzel kurabiyeler....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKurabiyeler harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSil