Fırında Brokoli ve Karnıbahar, pişmeden önce. |
En az, haftada bir gün brokoli yemeğe devam :)) Bu sefer brokoli lezzetine birde karnıbaharı ekledim. Bizim ufaklık karnıbahara beyaz brokoli:))) diyor, benimde çok hoşuma gidiyor. Yani iki renkli brokoli pişirdim. Bence çok sağlıklı, lezzetli ve mevsimine uygun bir tercih oldu.
Yarım kg brokoli. ( ayıklanmış, yıkanmış, çok azhaşlanmış.)
Bir küçük boy karnıbahar.( ayıklanmış, yıkanmış, haşlanmış.)
Sos:
200gr çiğ krema.
1 çorba kaşığı tepeleme un.
rendelenmiş kaşar peyniri.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.
taze rendelenmiş muskad cevizi.
1 su bardağı kadar süt.
tuz.
Brokoli ve karnıbahar ları ayıklayıp, yıkayıp, haşlayalım. Fırın kabımıza yerleştirelim.
Ayrı bir karıştırma kabına sos malzemelerini ilava edelim ve güzelce karıştıralım.
Fırın kabındaki brokoli ve karnıbahar ın üzerine orantılı bir şekilde sos malzemesini dökelim.
Fırında Brokoli ve Karnıbahar, pişmiş hali. |
Afiyet olsun.
sebzeye bayılırım çokta güzel ve leziz görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSil