16 Ocak 2012 Pazartesi

Frambuaz Soslu Cheese Kek.( Käse Kuchen )- ( Peynir Pastası )

Frambuaz soslu cheese kek.

Frambuaz lı cheese kek. Bu tarif çok hafif ve lezzetli diğer käse kuchen tariflerine pek benzemiyor. Ben her çeşit peynir pastasını severek yerim, ama bu tariften yapılınca dahada severim. Yapımıda çok kolay, bu pastayı Beyza hazırladı. ( Pasta çok çabuk ve kolay  hazırlanınca  şalırdı, ben bu pastayı her fırsatda yaparım dedi.) Eh buda benim çok hoşuma gitti, evde pasta olması kimin hoşuna gitmezki :)))

Porselen demlik çay saati 71. hafta etkinliği bu ayın sonuna kadar devam ediyor. Ev sahipliğini yesilmutfaktantarifler.blogspot.com  Öznur arkadaşımız yapıyor. Bende bu tarifle etkinlikde yer almak istiyorum. Öznur arkadaşa kolaylıklar diliyorum.


beyza ve ilk cheese keki :)))

Alt taban  malzemeleri:

1 yumurta.
70 gr toz şeker.
70 gr tereyağı.(biz oda sıcaklığında margarin kullandik.)
200 gr un.
1 çay kaşığı kabartma tozuç (ben bir paket koydum)

oda sıcaklığında margarinimizi hamur yoğurma kabımıza koyalım. Diğer malzemeleri de ekleyip güzel, kıvamlı bir hamur hazırlayalım. Hamurumuzu  kalıbımızın kenarlarına ve tabanına orantılı ve ince bir şekilde yayalım. Hamuru yaydığımız kalıbımızı kenarda bekletelim.



cheese kek.
İç harç :

1 yumurta.
200 gr toz şeker.
500gr Quark ( tuzsuz labne peyniri - süzme yoğut ) olabilir.
1 çay bardağı sıvı yağ.
yarım litre süt.
1 paket  sahne pudding pulver. ( hazır pakette  içinde şeker olmayan sahne puding tozu )
1 paket vanilya şekeri.



alt taban hamuru.


İç harcı ile buluşması.


Fırına girmeden önce.
Malzemeleri mikser yardımı ile güzelce çırpalım.( Yumurta, şeker, Quark, sıvı yağ, vanilya şekeri, sahne puding tozu. Hepsini güzelce çırptıktan sonra karışıma  yarım litre süt ekleyelim, tekrar çırpalım. Karışımı kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun  üzerine dökelim. ( Karışımın kıvamı oldukca cıvık oluyor, panik yapmaya gerek yok, pişince katılaşıyor.)

175-180 C* 50 Dakika pişirelim.( farklı fırın larda pişirme süresi uzun yada kısa olabilir.)

NOT: Bu yazdığım tarif normal yuvarlak kek kalıbı için. Ben tepside pişirdiğim için bazı malzemelerde çoğaltma yaptım. Mesela ( 2 paket sahne  puding tozu kullandım, süt oranını da buna göre artırdım. yaklaşık 1 litre kadar süt kullandım.)

Sahne puddink.


Frambuaz sos için:
 Evde olan frambuaz sosu ( toz karışımı ) vişne suyu ile karıştırdım çok lezzetli ve kıvamlı bir sos oldu. Markasını hatırlamıyorum, enkısa zamanda tekrar almayı düşünüyorum. O zaman fotoğrafını çekip eklerim.


pastada kullandığım sosun çileklisi :)



Afiyet olsun.


12 yorum:

  1. Cheese kekin harika görünüyor, bende çok severim, mutlaka senin tarifinle de deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  2. nefis nefis nefis :))))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. offf ya nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım ıkı dılım aldım musadenle,sevgıler...

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor. Renkler süper. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ama ben bu blogu yerim yerim :) hmm süper baktığım herşey..

    YanıtlaSil
  6. neffiisss...
    ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  7. Canım çekti sabah sabah ellerinize sağlık birdw tatsaydik

    YanıtlaSil
  8. şimdi fırına verdim, inşallah güzel olur. tarifi biraz değiştirdim. vanilyalı puding ve limon aroması kullandım.
    selamlar Oya

    YanıtlaSil
  9. yazdiginiz sosu nerden bulabilirim?resmini koyarmisiniz lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam kusura bakmayın geç yanıt verdim :( resmi koyduğum sos, benim kullandığım sosun çileklisi.
      yani paket ve marka ayni, denemek için çileklisini almıştım. inşallah yardımcı olmuşumdur.
      hoşcakalın.

      Sil
  10. Emel hanım ama çok güzel göünüyor. Ellerinize sağlık ama canımız çekti napacağız :)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...