Portakallı, zeytinyağlı Kereviz. |
Yıllarca Kereviz sebzesine mesafeli durmuş bir kişi olarak, çok şey kaçırmış olduğumu farkettim.
Gerçi kerevizi yoğurtlu salata olarak ve sebze çorbasında kullanıyorum, ama yemeğini pişirmeyi hiç düşünmemiştim. Geçen ay Türkiye den gelen ablam ve arkadaşımız Bediha sayesinde bu güzel ve lezzetli zeytinyağlı ile tanışmış oldum.
Bundan sonra çok sık pişireceğime eminim. Eğer sizde henüz bu yemeği pişirmediyseniz mutlaka deneyin diyorum...
Malzemeler :
1 orta boy kereviz.
2 ortaboy patates.
2 ortaboy havuç
2-3 diş sarımsak.
2 orta boy kuru soğan.
1 su bardağı dondurucudan bezelye.
2 büyükce portakal.
1 limon. ( soyulmuş kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilmeli.)
2 tane kesme şeker.
yeteri kadar tuz.
üzeri için :
taze dereotu.
taze maydanoz.
limon dilimi.
pişirdiğim kerevizin büyüklüğü. |
soyulup, doğranıp, limonlu suda beklettiğim kerevizlerim. |
Soğan, havuç, patates ve sarımsak malzemelerimizi temizleyip, soyalım ve küçük doğrayıp genişce bir kaba bırakalım. Bezelyelerimizi, şekerimizi, tuzumuzu, 1 çay bardağı kadar sızma zeytinyağımızı ve 2 tane taze sıkılmış portakal suyumuzuda ekleyip karıştıralım.
Düdüklü yenceremize yerleştirelim.
Garnitürler Düdüklüdeki Durumu. |
Kerevizlerimizi Garnitürümüzün Üzerine Dizelim. |
Tenceremiz kaynama noktasına gelince, yani düdüğü ötünce 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Havası iner inmez hemen açalım.
Pişmiş Kerevizlerimizi Servis Tabağına İtina ile Dizelim |
Taze dereotu, taze maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyelim.
Sıcak, ılık, soğuk servis yapabiliriz. Kişisel tercihe bağlı olarak.
Portakallı, Zeytinyağlı Kereviz. |
Portakallı, Zeytinyağlı Kereviz. |
Bediha arkadaşımın bizim için hazırladığı portakallı kereviz.
Bezelye ve dereotu yok.
Her şekilde muhteşem bir lezzet...
Afiyet Olsun...
sanırım bazı lezzetlerin tadına geç yaşlarda varıyorzu, bende uzun yıllar sevmemiştim kerevizi ama şimdi hele kokusuna bayılıyorum, elinize sağlık.
YanıtlaSil