Ayva reçeli. |
Reçel yapmayı severim, yiyeceklerin araya gitmesini ise hiç sevmem. Bu nedenle ev halkı tarafından rabet görmeyen meyveleri reçel yapıyorum ;)) Taze taze hazırlanmış çeşit çeşit reçelleri kim sevmezki.
Malzemeler :
2 tane orta boy ayva.
2-2,5 su bardağı toz şeker.
4/1 limon suyu.
1-2 tane karanfil.
minicik serbet boyası.
Ayva reçeli... |
Ayvalarımızı soyalım, ayıklayalım ve minik minik doğrayalım. Tanceremize koyalım, üzerini örtecek kadar su ekliyelim ve ayvalarımız yumuşayana kadar pişirelim. Pişen ayvalarımızın üzerine şekerimizi, limon suyumuzu, şerbet boyamızı ve karanfilimizi ekleyelim. Orta, kısık arası ocağımızda reçeleimiz kıvam alana kadar pişirelim. ( Ben reçellerimi pişirdiğim tencerede bir gece bekletiyorum, ara ara karıştırıp kıvamını konturol ediyorum, sonra kavanoza yerleştiriyorum.) Denemenizi tavsiye ederim ;)
Afiyet olsun...
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmis miiis...
ellerinize sağlık nefis olmuş reçeliniz..
YanıtlaSilsevgiler..
merhabalar türkiyeden ben size çizkek soracaktım almanyanın bir çizkaki varmış taban hamuru mayalı bir hamurdan olup teflon tavada piştikten sonra üst malzemesi ile fırınlanıyormuş bir bilginiz varmı veya benim için araştırırmısınız bu arada bloğunuzu yeni keşfettim çok güzel içinden çıkamadım
YanıtlaSilSelam hatice hanım, yazdığınız şekilde pişirilmiş cheesecake hakkında malesef bir bilgim yok:(( eğer bir bilgi edinirsem mutlaka size bildiririm. Doğrusu bende çok merak ediyorum, blog sayfamı beğendiğiniz içinde çok teşekkür ederim :) hoşcakalın , sevgiler...
Silev yapimi recel gibisi varmi..
YanıtlaSilellerine saglik canim
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. ayva reçeli mühtiş görünüyor. Ben ve kızımda çok severiz. Bloğunu takibe aldım. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,
mutfaklarınız için ihtiyacınız olan herşey www.marketkurdu.com
YanıtlaSilmerhaba elinize sağlık. harika gözüküyor.bu kadar malzemeden ortalama ne kadar reçel çıkıyor
YanıtlaSil