2 Ağustos 2011 Salı

Zeytinyağlı, Bulgurlu, Beyaz Kabak.


Mevsimine göre severek tükettiğimiz lezzetli bir sebze. Eşim sevmesede kızlarım ve ben bayılıyoruz, özellikle bu şekilde pişirilmiş haline.

2 tane orta boy beyaz sakız kabak.
2 orta boy kuru soğan.
1 tane  büyük boy kırmızı salçalık biber.
2 tane çarliston biber.
2 tane yeşil sivri biber
4-5 tane orta boy domates.
taze nane.
taze maydanoz.
bol taze dereotu ( kabağa çok yakışıtor)
pul biber.
kırmızı tatlı toz biber.
karabiber ( taze çekilmiş )
1 küçük çay bardağı zeytinyağ.
tuz.
2 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
pilavlık bulgur.



Kabakları soyalım, küp küp doğrayalım ve üzerine biraz tuz sepip bir kenarda bekletelim. Soğanları soyalım, yemeklik doğrayalım, bir miktar zeytin yağda kavurmaya bırakalım. bu arda biberleride ayıklayıp minik minik doğrayalım ve soğanlara ekleyelim. Biberler ve soğanlar kavrulunca, kenarda beklettiğimiz kabaklarımızın üzerine su tutalım, süzdürelim ve tencereye ilave edelim. Kısık ateşde kapağı kapalı bir şekirde kabaklarında kavrulmasını sağlıyalım. Bu arada domateslerimizi yameklik doğrayalım ve tenceremize ekliyelim. Baharatlarımızı, tuzumuzu ekleyelim. Bir süre daha tencerenin ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pişirelim. Sonrasında nerdeyse pişmiş olan kabaklarımızın üzerine pilavlık bulgur serpelin ve göz karalı sıcak su ilave edelim. Yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirelim, pişince yeşilliklerimizi doğrayıp ilave edelim ve bir miktar daha zeytinyağ ekleyelin. dinlenmeye bırakalım, ılık olarak servis yapalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...