bademli kek. |
4 yumurta.
2 su bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı margarin.
1çay bardağı sıvı yağ.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 çay kaşığı (silme )karbonat.
1 su bardağı hindistan cevizi.
200gr badem tozu.
1 ampul limon aroması.
üzeri için kalem badem.
Kekimizin ana malzemelerini sıra ile mikserle çırpalım.( Yumurta, toz şeker, yoğurt, süt, margarin, sıvı yağ, vanilya şekeri.) Sonrasında hindistan cevizi, toz badem, limon aroması ilave edelim tekrar çırpalım. Yeteri kadar un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim ve tekrar çırpalım. Hazırladığımız kek hamurunu fırın tepsimize orantılı bir şekilde yayalım.Üzerine kalem badem serpelim.
180C* de Önceden ısıtılmış fırında pişirelim, yaklaşık 30-40 dakika. Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapalım, eğer kekimize batırdığımız kürdan temiz ise kekimiz pişmişdir...
toz badem. |
limon aroması. |
kalem badem. |
Afiyet olsun...
merhabalr tatlım, kek çok çok lezzetli görünüyor kalem badem acaba file bademden farklı bir şey mi acaba merak ettim ama limon aroması gerçekten çok farklı lezet katıyor eline sağlık sevgiyle kal..
YanıtlaSilkek nefis görünüyor, ellerine saglik canim
YanıtlaSil